Webinars Luisterpunt Bibliotheek

In november organiseerde Luisterpuntbibliotheek samen met 'Ik haat lezen' twee webinars over Daisy-luisterboeken (met focus op de Anderslezen-app) en ADIBoeken (digitale versies van de schoolboeken) voor kinderen en jongeren met dyslexie: een voor (zorg)leerkrachten en logopedisten, en een voor ouders

Webinar voor ouders

Ik haat lezen! Een veelgehoorde uitspraak bij kinderen en jongeren met dyslexie, misschien ook wel bij jouw kind. En eigenlijk valt het wel te begrijpen. Zowel op school als thuis steken ze zoveel tijd en energie in iets wat voor hun leeftijdsgenoten schijnbaar vanzelf gaat. Alle aandacht gaat bovendien naar het technisch lezen, waardoor de boodschap – een prachtig verhaal of een belangrijke cursustekst – meer dan eens verloren gaat.

Met de juiste (gratis!) hulpmiddelen breng je je kind met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’.

Luisterpunt en Eureka ADIBib gaven een webinar waarin je Daisy-luisterboeken en ADIBoeken leert kennen en hoe jouw zoon of dochter met dyslexie (of een andere leesbeperking) ermee aan de slag kan gaan. 

Webinar Ouders

Webinar voor begeleiders

Ik haat lezen! Een veelgehoorde uitspraak bij kinderen en jongeren met dyslexie, ongetwijfeld ook in jouw klas, school of praktijk. En eigenlijk valt het wel te begrijpen. Zowel op school als thuis steken ze zoveel tijd en energie in iets wat voor hun leeftijdsgenoten schijnbaar vanzelf gaat. Alle aandacht gaat bovendien naar het technisch lezen, waardoor de boodschap – een prachtig verhaal of een belangrijke cursustekst – meer dan eens verloren gaat.

Met de juiste (gratis!) hulpmiddelen breng je kinderen met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’ en ondersteun je hen bij het leren.

Luisterpunt en Eureka ADIBib gaven een webinar waarin je Daisy-luisterboeken en ADIBoeken leert kennen en hoe je op school of in de logopediepraktijk ermee aan de slag kan. 

Webinar Begeleiders