Flipback
Néerlandais
Als in Vietnam de oorlog in alle hevigheid woedt en de Vietcong oprukt naar Saigon krijgt een revolutionaire Vietnamese officier van de communisten de opdracht de Zuid-Vietnamezen te bespioneren.
Titre
De sympathisant
Auteur
Viet Thanh Nguyen
Traducteur
Paul Bruijn Jetty Huisman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The sympathizer
Éditeur
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2018
709 p. ; 12 cm
ISBN
9789049806262 (paperback)

Commentaires

Debuutroman van de in Vietnam geboren Viet Thanh Nguyen(1971), bekroond met de Pulitzer Prize 2016. Een Vietnamese kapitein die tijdens de Vietnamoorlog meevocht met het Amerikaanse leger schrijft in een lange bekentenis hoe hij al die tijd heeft gespioneerd voor het regime van Noord-Vietnam. Als zoon van een Franse vader en een Vietnamese moeder groeit hij op met een dubbele identiteit. Hij krijgt de kans te gaan studeren aan een Amerikaanse universiteit, maar dat vergroot zijn identiteitsconflict. Terug in Vietnam sluit hij zich aan bij de communistische rebellen. Die zien in hem de perfecte spion die kan infiltreren in het leger van Zuid-Vietnam. Om zijn dekmantel te behouden wordt de kapitein gedwongen juist die mensen te doden die hem lief zijn. Hij wordt een man met twee gezichten. Na de val van Saigon in 1975 krijgt de kapitein de opdracht de plannen van de Zuid-Vietnamese legertop (in ballingschap in de VS) door te brieven aan het bewind in Vietnam. Een spannend verhaal bomvol…Lire la suite

À propos de Viet Thanh Nguyen

CC BY-SA 4.0 - Image by Fourandsixty

Viet Thanh Nguyen, né le 13 mars 1971 à Buôn Ma Thuột au Viêt Nam, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Viet Thanh Nguyen est enseignant à l'université de Californie du Sud.

En 2016, avec son premier roman, Le Sympathisant (The Sympathizer), il est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe du meilleur premier roman et du prix Pulitzer de la fiction. Le livre obtient en France le prix du Meilleur Livre étranger en 2017.

Œuvre

Roman

  • Le Sympathisant, Belfond, 2017 ((en) The Sympathizer, Grove Press, 2015)

Recue…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions