Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Als schijnbaar gewone mensen worden meegezogen in een maalstroom van wraak en geweld in de onderwereld van Antwerpen, worden een commissaris en hoofdinspecteur op persoonlijke wijze geconfronteerd met de gruwel van de drugslogica.
Titre
Jacht
Auteur
Toni Coppers Annick Lambert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2022
332 p.
ISBN
9789463937320 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Jacht

 Eerste zin. Sanne Aerts was een reefervrouw.

 

 

Wanneer Bart Asselberg uit de gevangenis komt, is hij een gebroken man. Zes jaar geleden werd hij betrapt toen hij met een jeugdvriend cocaïne van de drugsmaffia probeerde te stelen. Zijn vrijlating zet een reeks dramatische gebeurtenissen in gang: twee ‘uithalers’ die in de Antwerpse haven werken worden op beestachtige wijze gefolterd en vermoord. Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson onderzoeken de moorden, maar krijgen maar moeilijk grip op de drugsmaffia waarin het nieuwe hoofd van de Albanese clan op wrede wijze zijn macht wil bewijzen. Toni Coppers is goed geïnformeerd over de drugshandel in de Antwerpse haven, maar etaleert die kennis nergens te nadrukkelijk. Op geoliede wijze leidt hij zijn lezers naar een toch nog verrassende finale. Op z’n sterkst is hij in die kleine intiemere scènes waarin hij toont hoe Meerhout en haar teamgenoten aangetast worden door de uitputtende, meedogenloze wreedheden waarmee…Lire la suite

Een psychologische detective over drugshandel en de Antwerpse onderwereld. ’s Nachts is de haven van Antwerpen het terrein van de ‘uithalers’, kleine garnalen die het vuile werk opknappen voor drugskartels en rondsjouwen met tassen vol cocaïne. Wanneer een man vrijkomt uit de gevangenis en er een machtswissel plaatsvindt binnen een maffiafamilie, worden gewone mensen meegezogen in een draaikolk van wraak en geweld. Of zijn die gewone mensen toch niet zo gewoon? Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ontdekken de gruwel van de drugslogica en moeten vechten om overeind te blijven en hun dierbaren te redden. 'Jacht’ is in een intelligente en meeslepende stijl geschreven en zal een brede tot literaire groep thrillerlezers aanspreken. Toni Coppers (1961) is een bekende Vlaamse thrillerschrijver, die bekend staat om zijn spannende plots en personages van vlees en bloed.

Suggestions