Titre
Carol
Directeur
Todd Haynes
Antécédent bibliographique
Patricia Highsmith
Compositeur
Carter Burwell 1955-
Acteur
Cate Blanchett Rooney Mara
Langue
Anglais
Éditeur
Homescreen, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
114 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de gelijknamige roman van Patricia Highsmith
EAN
8717249481164
mooov

Commentaires

Uitstekend ontvangen verfilming door Todd Haynes van het semi-autobiografische boek van thrillerauteur Patrica Highsmith dat zij onder pseudoniem publiceerde*. Het zijn de jaren '50 in de VS: Carol (Cate Blanchett) zet de voogdij over haar dochter op het spel door een relatie te beginnen met warenhuismedewerkster Therese (Rooney Mara). Dat gaat op een heimelijke manier waarbij er veel tussen de regels wordt communiceerd om bruskering en ontmaskering te voorkomen. De jaren vijftig zijn prachtig gestileerd en het spel is subtiel en ingetogen. 'Voor de verfilming (...) bleef regisseur Todd Haynes (Far from heaven) heel dicht bij het boek. En alles klopt aan de film – de fantastische hoofdrolspeelsters Cate Blanchett en Rooney Mara, het subtiele, maar gewaagde scenario van Phyllis Nagy, en de zelfverzekerde regie van Haynes', vindt Gerhard Busch (Cinema.nl 16-12-'15) en geeft 5 sterren. 'De film brengt twee van de intrigerendste actrices van nu samen. Het is niet minder dan een feest om B…Lire la suite

À propos de Todd Haynes

Todd Haynes, né le 2 janvier 1961 dans le quartier d'Encino à Los Angeles, est un réalisateur, scénariste et producteur américain de films indépendants.

Biographie

Famille et vie privée

Son père, Allen E. Haynes, était un importateur de cosmétique et sa mère, Sherry Lynne (née Semler), étudiait le théâtre (et a même fait une brève apparition dans I'm Not There). Haynes est juif du côté de sa mère,.

Sa sœur, Gwynneth Haynes, fait partie du groupe Sophe Lux.

Todd Haynes est ouvertement gay.

Carrière

En 1987, il réalise Superstar: The Karen Carpenter Story. Ce moyen-métrage su…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque