Titre
Deadpool / directed by Tim Miller ; written by Tim Miller [e.a.]
Directeur
Tim Miller
Compositeur
Junkie XL
Acteur
Ryan Reynolds Morena Baccarin Ed Skrein Taylor Hickson
Langue
Anglais
Titre parallèle
X-men
Éditeur
20th Century Fox Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626091240

Plusieurs formats:

Commentaires

Nieuwe superheldenfilm uit de stal van Marvel van Tim Miller. In Deadpool is Wade (Ryan Reynolds) een cynische huursoldaat met terminale kanker. Mede voor zijn vriendin Vanessa accepteert hij een schimmig aanbod voor een experimentele therapie. Zo komt hij bij Francis (alias Ajax) die hem hardhandig klaargestoomt om als vechtmachine verkocht te worden aan de hoogste bieder. Genezen, voorzien van onsterfelijkheid, maar zwaar verminkt weet Wade te ontsnappen en maakt hij jacht op zijn 'behandelaars' in een rood masker waarachter hij zijn littekens verbergt. Het nieuwe aan deze lezing van een superheldenverfilming is het cynisme en de humor waarmee het verhaal als een parodie op het genre gebracht wordt. Marco Weijers (Telegraaf 11-2-'16) geeft 3,5 ster: 'de opmerkingen zijn grof, politiek incorrect en seksistisch, maar hebben een ironische ondertoon die voorkomt dat ze echt aanstootgevend worden.' Ab Zagt (AD 11-2-'16) geeft 4 sterren; 'Toch is deze film, waarvoor Junkie XL de muziek sc…Lire la suite

À propos de Tim Miller

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Timothy Miller, dit Tim Miller, né le 10 octobre 1964 à Pasadena (Californie), est un réalisateur, scénariste et créateur d'effets spéciaux américain. Nommé pour l'Oscar du meilleur court métrage d'animation en 2005 pour Gopher Broke, il est connu pour être le réalisateur des films Deadpool (2016) et Terminator: Dark Fate (2019).

Biographie

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

Réalisateur