Livre
Néerlandais

Elvis de draak en de voorlaatste dronzel

Stefan Boonen (auteur), Bart Schoofs (dessinateur)

Elvis de draak en de voorlaatste dronzel

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Elvis de draak en de voorlaatste dronzel
Auteur
Stefan Boonen
Dessinateur
Bart Schoofs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
150 p. : ill.
ISBN
9789044809367

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Elvis De Draak en de voorlaatste dronzel is geen literair hoogstandje, maar wel een boek dat je vanaf het begin op het verkeerde been zet en daardoor ook weet te boeien.

Om te beginnen is de titel al misleidend: het boek vertelt nl. geen verhaaltje over een draak. Elvis is immers gewoon de jongste tak van de familie De Draak, een behoorlijk saai stelletje rijkeluizen. De titel doet wel naar waarheid vermoeden dat het om een zeer fantasierijk verhaal gaat.

De achterflap vat het verhaal als volgt samen: "Elvis De Draak blijkt een oom te hebben, die hem bovendien uitnodigt op het verre eiland Mabazo! Elvis gaat op de uitnodiging in en komt in een wervelend avontuur terecht." Wat iemand bij zo'n samenvatting verwacht, is een dertien-in-een-dozijnverhaaltje over een knotsgekke oom met een kanariegele bakfiets en een paars hangbuikzwijn als beste vriend, die zijn geld verdient met absurde uitvindingen. Wat je niet verwacht, is dat die oom pas op de laatste bladzijden …Lire la suite
De 10-jarige Elvis krijgt een geheimzinnige cd-rom over de post. Daarop staat dat hij naar een klein eilandje mag vliegen, om zijn oom te bezoeken. Tijdens de vlucht krijgt hij gezelschap van een piepklein mannetje, de voorlaatste dronzel Wub. Er zijn boze mannen die allerlei verkeerde plannen met de dronzels hebben. Zij gaan op jacht naar Elvis en Wub. Elvis overleeft veel spannende dingen. Zal de voorlaatste dronzel verenigd worden met de laatste dronzel, die bij de oom van Elvis woont? De Belgische auteur (1966) schreef meer dan vijftig kinder- en jeugdboeken; hij heeft een geweldige fantasie, wat tot uiting komt in tal van zijn verhalen. Daarnaast schrijft hij veel theaterteksten. Het boek over Elvis pakt vanaf de eerste bladzijde en blijft tot aan het eind toe spannend; het verhaal heeft veel vaart. Ondanks veel onwaarschijnlijke en fantastische dingen is het boek een groot avontuur. Met enkele eenvoudige zwart-witillustraties die niet veel toevoegen aan de tekst. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions