DVD
Anglais

Where the wild things are

Spike Jonze (directeur), Maurice Sendak (antécédent bibliographique), Carter Burwell (compositeur)
De negenjarige Max is wild en onbezonnen, maar ook heel gevoelig. Wanneer zijn oudere zus hem negeert en zijn moeder te weinig tijd voor hem heeft, vlucht hij weg van huis en vaart met een bootje naar een eiland waar enorme monsters wonen. Het is een ietwat mysterieuze maar vooral zotte bende die nood heeft aan een nieuwe koning. Max komt als geroepen!
Titre
Where the wild things are
Directeur
Spike Jonze
Antécédent bibliographique
Maurice Sendak 1928-2012
Compositeur
Carter Burwell 1955- Karen Orzolek
Acteur
Max Records Catherine Keener
Langue
Anglais
Titre parallèle
Max et les maximonstres
Éditeur
Warner Home Video, 2010
1 dvd-video
Durée
97 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888050101
mooov

Commentaires

Bijzondere verfilming van het bekende kinderboek van Maurice Sendak, in het Nederlands getiteld 'Max en de Maximonsters', door regisseur Spike Jonze (Being John Malkovich, Adaptation). Volgens Jonze is de film geen kinderfilm, maar een film over hoe het is om kind te zijn. De 9-jarige Max (Max Records), kind van gescheiden ouders, voelt zich eenzaam en vlucht in zijn fantasiewereld. Hij gaat naar het eiland waar de 'Wild things' wonen, grote wezens gemaakt door Jim Henson Creature Shop. Max wordt hier gekroond tot koning en wil een wereld scheppen waarin iedereen gelukkig is. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Alhoewel sommige recensenten vinden dat de film te weinig drama bevat zijn de meesten zeer positief. Pauline Kleijer (Volkskrant 14-1-'10): 'Jonze wilde geen kinderfilm maken, maar een film die kinderen serieus neemt en hen toont zoals ze zijn: soms uitgelaten, soms ook triest en tobberig. Daarin is hij volledig geslaagd. Vooral in de schitterende vormgeving is [de film] een ode…Lire la suite

À propos de Spike Jonze

CC BY 3.0 - Image by the1secondfilm.com at https://www.flickr.com/photos/the1secondfilm/

Adam Spiegel, dit Spike Jonze /spaɪk d͡ʒoʊnz/, est un réalisateur, scénariste, producteur et acteur américain né le 22 octobre 1969 à Rockville (Maryland).

Son pseudonyme est une référence au music…En lire plus sur Wikipedia