Livre
Néerlandais

Het verhaal van de griezel en de raadselachtige verdwijningen

Rien Broere (auteur), Marjolein Hund (dessinateur)

Het verhaal van de griezel en de raadselachtige verdwijningen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Nadat Juf Greet een spannend verhaal voorlas uit een oud boek, gebeuren er raadselachtige dingen op school. Lucas gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat zijn vriend Stan er iets mee te maken lijkt te hebben. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Het verhaal van de griezel en de raadselachtige verdwijningen
Auteur
Rien Broere
Dessinateur
Marjolein Hund
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
166 p. : ill.
ISBN
9789044814170 (hardback)

Commentaires

Het verhaal van de griezel is het tweede deel in de ‘Juf&Co’-reeks van Rien Broere, die hier opnieuw verbaast met de kwaliteit van zijn nieuwste boek. Wie deel een gemist heeft, kan zonder problemen inpikken bij deel twee. Wanneer de juf op een dag een eng verhaal vertelt, ontdekken de leerlingen dat de griezel uit het verhaal in de buurt woont. Meteen daarna wordt de school plots geteisterd door diefstallen, er gebeuren vreemde dingen op zolder en enkele leerlingen gedragen zich verdacht. Broere boeit tot de laatste bladzijde, waar alle puzzelstukjes in mekaar vallen.
Het verhaal van de griezel is een realistisch boek. De schoolsituaties zijn concreet en herkenbaar, zoals het geknoei met te veel lijm tijdens de les knutselen. Maar het boek gaat ook over grote thema’s zoals liefde en vriendschap, en over maatschappelijk moeilijke onderwerpen als vluchtelingenpolitiek. De fantasierijke interpretatie van feiten door de hoofdpersonages voorkomt saai realisme.
De …Lire la suite
Sinds Juf Greet van groep 6 een spannend verhaal vertelde uit een heel oud boek, gebeuren er raadselachtige dingen op school. Er verdwijnen plotseling tassen, leesboekjes, geld, een pen en overblijfbrood. Lucas gaat op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vriend Stan er iets mee te maken lijkt te hebben. Wat moet hij nu doen? En wat heeft die vreemde Arend Molenaar ermee te maken? Tweede deel van de serie 'Juf & Co'*, waarin ook de gezinssituaties van vijf vrienden een rol spelen. Het verhaal heeft een verrassende ontknoping. De juf heeft qua karakter iets van meester Jaap en mees Kees. Vlot taalgebruik met humoristische ondergrond en taalgrapjes. Bevat enkele paginagrote karikaturale zwart-witillustraties. De dichtbedrukte bladspiegel met kleine marges een klein lettertype kan drempelverlagend werken. Het kleurige, wat geheimzinnig aandoende omslag doet een griezelverhaal vermoeden, maar dat is niet het geval. Voor goede lezers vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions