Livre
Anglais

The unlikely pilgrimage of Harold Fry : a novel

Rachel Joyce (auteur)

The unlikely pilgrimage of Harold Fry : a novel

Een pasgepensioneerde Britse man maakt een grote innerlijke groei door als hij ruim 500 mijl loopt in een poging een oud-collega die aan kanker lijdt, van de dood te redden.
Sujet
Identiteit
Sujet supplémentaire
Romans, Voettochten
Titre
The unlikely pilgrimage of Harold Fry : a novel
Auteur
Rachel Joyce
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
New York: Random House, 2012
320 p.
ISBN
9780553840834 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Een Britse man, net een paar maanden met pensioen, krijgt op een dag een brief van een oud-collega met wie hij twintig jaar geen contact heeft gehad. Zij meldt dat zij stervende is aan kanker. De man raakt hiervan in de war, schrijft een nietszeggend briefje en wil dat posten, maar in plaats daarvan loopt hij zijn dorp uit en vervolgt zijn weg naar het noorden. De zieke ligt ruim 500 mijl naar het noorden. De man wandelt door, overwint regelmatig zijn twijfels en krijgt uiteindelijk heel veel volgelingen: hij is een pelgrim voor de goede zaak: het genezen van kanker. Tijdens zijn tocht ontdekt hij zichzelf weer: waarom hij getrouwd is met zijn vrouw, hoe hij stond tegenover zijn zoon etc. Hij bereikt zijn doel, de zieke, door zijn laatste twijfels uit te spreken naar zijn vrouw, komt ook zijn relatie weer goed. Een prachtig verhaal, goed van sfeertekening en met een gezonde kijk op het leven. Toepasselijke omslag met bruine en zwarte letters. Normale druk, ruime interlinie en ruime druk.

À propos de Rachel Joyce

Origine

« Joyce » est un prénom d'origine française, généralement féminin, rarement masculin. Il a pour origine un nom allemand : il dérive du nom « gauz », dérivé en « josse » puis « joyce » en France. Au Moyen Âge, il fut couramment utilisé, et était un prénom exclusivement masculin. Le temps et les batailles outre-Manche exportèrent ce prénom en Grande-Bretagne, où il fut utilisé autant comme prénom masculin que féminin, avant de devenir quasiment uniquement féminin aujourd'hui : mais ce prénom garde toujours et encore son caractère mixte. Le frère de Judicaël, roi de Bretagne, porta ce prénom.[réf. nécessaire]

Prénom

  • Pour les articles sur les personnes portant ce prénom, consulter la liste générée automatiquement.

En lire plus sur Wikipedia