Zonder voorschrift

Pieter Aspe (auteur)
Hoofdinspecteur Van In en zijn assistent Versavel van de Brugse politie krijgen te maken met wat een onbetekenende zaak lijkt: een man die er met een computer vandoor gaat.
Titre
Zonder voorschrift
Auteur
Pieter Aspe
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2014
313 p.
ISBN
9789022329825 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Hoofdinspecteur Pieter van In en zijn assistent Guido Versavel van de Brugse krijgen te maken met wat op het eerste gezicht een onbetekenende zaak lijkt: een man die een huis binnendringt, een vrouw gegijzeld houdt en er met een computer van door gaat. Maar de harde schijf van die computer blijkt dodelijk. Een paar moordenaars brengen de vrouw, haar echtgenoot en de dief om - en de vraag is wat staat er op die harde schijf dat het waard is om er moorden voor te plegen. De farmaceutische industrie zou er wel eens mee te maken kunnen hebben, zeker als Van In besmet raakt met een onbekend virus. Dit is nummer 35 in de reeks thrillers met het Brugse speurdersduo en het verveelt bepaald niet. Steeds verrassende thema’s, een vaak ironische zelfspot en kritische kijk op Vlaamse toestanden voegen iets verfrissends toe aan het actuele plot. Een kritiekpunt is de toch wat overdreven aandacht voor de homoseksualiteit van Versavel en het libido van de intussen op jaren gekomen Van In. Normale druk.

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953.

Biographie

Il fait ses études au Sint-Leocollege de Bruges. Il abandonne ses études de sociologie pour se marier.

Après celles-ci, il effectue de nombreux petits métiers : éducateur, négociant en vins, concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime et photographe !
Depuis 1996, il se consacre entièrement à l'écriture.

En 1976, il est candidat non élu au conseil communal de la ville de Bruges sur une liste Chrétiens démocrates.

Début août 2006, il est victime en pleine rue d'une …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions