Livre
Néerlandais

Het Janussyndroom

Pieter Aspe (auteur)
De brute verkrachting van de dochter van een zakenman door vier gemaskerde mannen levert het team van de Brugse commissaris Van In veel hoofdbrekens op.
Titre
Het Janussyndroom
Auteur
Pieter Aspe
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2013
317 p.
ISBN
9789022328521 (paperback)

Commentaires

Freya Fiers wordt na een fuif om tien over drie ’s nachts verrast door twee kerels die haar handen en voeten vastbinden. Even later komt een bestelwagen aangereden en wordt ze in de laadruimte gelegd en naar een afgelegen woning gevoerd. Vier mannen verkrachten haar en sluiten haar daarna op in een vunzig hok zonder ramen. Haar vader doet vrij snel aangifte van het niet thuiskomen van zijn dochter. Een eerste spoor dat verder onderzocht wordt is de diefstal van de fiets van Freya aan de Magdalenazaal waar de fuif plaatsvond. Vervolgens meldt zich een getuige die de ontvoering zag, maar vreesde voor een valstrik en daarom niet reageerde. Een vraag die zich opdringt is of de fietsendiefstal iets te maken heeft met de verdwijning van Freya. Verrassend is dat Freya na twee dagen vrijgelaten wordt. Ze vertelt haar vader dat ze vreselijk misbruikt werd en ze wenst dat hij haar verhaal tot in de kleinste details in haar plaats aan de politie doet. De speurders beloven alles in het werk te st…Lire la suite
Drieëndertigste deel in de serie politieromans rond de Brugse commissaris Van In, zijn assistent Guido Versavel, en onderzoeksrechter Hannelore Martens, het vaste trio in de misdaadromans van Pieter Aspe. In dit deel wordt de dochter van een zakenman verkracht door vier gemaskerde mannen. De zoon van de hoofdredacteur van een links blad komt in beeld als verdachte, maar er is onvoldoende bewijs. Andere verdachten verdwijnen spoorloos of worden vermoord. Bovendien krijgt Van In te maken met relatieproblemen. Volgens het beproefde recept geschreven policier met veel dialogen, humor, sympathieke en overtuigende, maar ook na zoveel delen wat clichématige hoofdpersonen. Van Aspe werd al meermalen genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans die ook verfilmd werden voor televisie. Gebonden, normale druk.

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953.

Biographie

Il fait ses études au Sint-Leocollege de Bruges. Il abandonne ses études de sociologie pour se marier.

Après celles-ci, il effectue de nombreux petits métiers : éducateur, négociant en vins, concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime et photographe !
Depuis 1996, il se consacre entièrement à l'écriture.

En 1976, il est candidat non élu au conseil communal de la ville de Bruges sur une liste Chrétiens démocrates.

Début août 2006, il est victime en pleine rue d'une …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions