Livre
Néerlandais

Ridders & kastelen

Philip Steele (auteur), Steven Stone (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Ontdek hoe ridders en hovelingen leefden in de middeleeuwen, kastelen werden gebouwd en verdedigd en wat er zich op het slagveld afspeelde. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Kastelen, Ridders
Titre
Ridders & kastelen
Auteur
Philip Steele
Dessinateur
Steven Stone
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Knights and castles
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789054616078

Commentaires

Uitgebreid wordt ingegaan op alles wat met ridders te maken heeft: hoe en waar zij wonen en over het tijdperk waarin zij leven. Elk hoofdstuk behandelt een aspect van het ridderleven, zoals de eerste kastelen, mannen in maliënkolders, kruistochten, toernooien, heraldiek, kasteelleven en de erecode. Elk blokje tekst, voorzien van een een duidelijke kop, is geïllustreerd. Deze vele kleurenillustraties zijn aantrekkelijk uitgevoerd: foto’s van bestaande kastelen, van levensechte toernooien en veldslagen, reproducties uit middeleeuwse manuscripten, en tekeningen. De relevante informatie en de genoemde websites maken het boek geschikt voor spreekbeurten en werkstukken. Alleen door het bekijken van de vele gedetailleerde illustraties komt de lezer al veel te weten over dit onderwerp. Mooie, holografisch uitgevoerde voorplaat. Afgesloten wordt met een woordenlijst en register. Maakt deel uit van de nieuwe serie ‘Navigators’, waarin tegelijk het deel 'Killers in het wild'* verscheen. Vanaf ca…Lire la suite

Ridders & kastelen

In twintig korte hoofdstukken, verspreid over een dubbele pagina, evoceren auteur en illustratoren het verhaal van ridders en kastelen in de middeleeuwen. Via aantrekkelijke 3D-illustraties vernemen we het essentiële over bouw, belegering en dagelijks leven op kastelen in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal. Historische reconstructies worden omringd door klare uitleg over ridders met hun bewapening, toernooien, kruistochten en heraldiek. Een foutje: doorheen (p. 6, 9). Achterin volgt een woordenlijst en een register. Dit boek signaleert ook internetlinks naar de beste sites over het leven in de middeleeuwen.