Livre
Néerlandais

Het monster uit de diepte

Patrick Lagrou (auteur)

Het monster uit de diepte

Public cible:
12-14 ans et plus
Een wetenschappelijke expeditie wil bestuderen hoe de mysterieuze gaten in de zee bij Long Island ontstaan. Ook Marijn mag mee. Samen met de dolfijn Derby ontdekt hij vreemde praktijken van de wetenschappers. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Het monster uit de diepte
Auteur
Patrick Lagrou
Langue
Néerlandais
Édition
10de herz. dr.
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
167 p. : ill.
ISBN
9789044807868

Commentaires

Marijn, het dolfijnenkind, mag meewerken aan een onderzoek naar de blauwe gaten in de Caribische zee. Dat de bedoelingen van het onderzoeksteam niet zo koosjer zijn, ontdekt hij gaandeweg. Als natuurliefhebber en dierenvriend zal hij alles in het werk stellen om hun duistere praktijken te stoppen. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van zijn dolfijn Derby en van Talitha, een mooie eilandbewoonster.

Verwonderlijk is het niet, deze zesde herdruk van 'Een monster uit de diepte'. Na al die jaren heeft het boek van Patrick Lagrou nog niets van zijn sterkte verloren. De opeenvolging van krachtige literaire elementen maakt van dit boek een aanrader. Buiten het leesplezier als je zelf leest, kan het voorlezen van dit boek zorgen een zetel, een klas vol geboeide luisteraars. Van de ene ontdekking duik je in de andere en wanneer de verwikkelingen na de climax tot een ontknoping overgaan, is het cirkeltje rond, dit verhaal is af. Spanning wint aan kracht door de verbeelding van de lezer z…Lire la suite
Als er op het rustige Long Island een wetenschappelijke expeditie aankomt die mysterieuze gaten in zee wil bestuderen, mag Marijn (12) mee. Er lijkt zich een monster in de diepte schuil te houden. Ook het nare nichtje van de leider van de onderneming is meegegaan. Zij is er mede de oorzaak van dat Marijn in benarde situaties terechtkomt. Samen met de dolfijn Derby brengt hij de duistere praktijken van de expeditie aan het licht. Tweede deel in de serie 'Het dolfijnenkind'*. Het verhaal is deels autobiografisch, zoals de auteur achterin het boek vermeldt. Op de inleidende bladzijde staan fragmenten uit boeken over diepzee, waarin vermeende zeemonsters worden beschreven. Op de schutbladen staat een kaart van Noord en Zuid-Amerika met de aangrenzende Atlantische Oceaan. Nieuw omslag met foto van dolfijnen. Spannend verhaal, eenvoudig van taal. Vanaf ca. 12 jaar.

Suggestions