Livre
Néerlandais

Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten

Moira Butterfield (auteur), Christelle Bogaert (traducteur)

Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten

Public cible:
9-11 ans et plus
Waarom werd Gaudí de dromenbouwer genoemd? Welke feesten worden er allemaal gevierd in Barcelona? Leuke weetjes over Barcelona rond ruim veertig thema's. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Barcelona
Titre
Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten
Auteur
Moira Butterfield
Traducteur
Christelle Bogaert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Barcelona : everything you ever wanted to know
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2014
96 p. : ill.
ISBN
9789401418607 (paperback)

Commentaires

Kunst, musea, geschiedenis, legendes, dieren, voetbal, eten en feesten: een brede waaier aan onderwerpen komt aan bod in dit deeltje in de serie ‘Verboden voor ouders’* (i.s.m. Lonely Planet). In 44 hoofdstukken van twee pagina’s wordt in korte tekstblokken een beeld geschetst van Barcelona. De inhoud sluit goed aan op de interesse van kinderen, met anekdotes en aansprekende feiten. Zo wordt over operazangeres Montserrat haar duet met Freddie Mercury genoemd. Hier en daar zijn opdrachtjes toegevoegd, zoals een tekening maken in Miró-stijl. Ook de toon is afgestemd op de doelgroep, met leuke hoofdstuktitels (Dromenbouwer, over Gaudí) en grapjes in tekstballonnen. De pagina’s staan boordevol illustraties, vaak een achtergrondfoto met inzetjes. De tekst in gekleurde kaders is goed leesbaar. Onder aan de pagina’s verwijzingen naar (soms erg lange) webadressen. Al met al een levendige stadsgids, druk en kleurrijk als Barcelona. Te gebruiken als voorbereiding op een stadstrip, of om tijdens…Lire la suite

Barcelona

“Dit is geen reisgids” is de allereerste zin van deze Lonely Planet-uitgave. De vraag is: wat dan wel? “Het echte insideverhaal” gaat de intro verder, met “geheimen van Barcelona die je anders nooit zou achterhalen”. Ik zou het eerder omschrijven als een berg losse weetjes, uitgestort over de bladzijden, op de meest onoverzichtelijke wijze, in een onaantrekkelijke mix van lettertypes, foto’s, illustraties, kleurachtergronden en tekstballonnen. Met verwijzing naar plaatsen, zonder dat je enig idee hebt waar die zich in de stad situeren. Echt geen aanrader.