Livre
Néerlandais

Over de grens

Mechtild Borrmann (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)

Over de grens

Mechtild Borrmann (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)
Genre:
In het naoorlogse Duitsland neemt een jong meisje de zorg voor het gezin op zich, maar kan niet voorkomen dat haar broers in een weeshuis terechtkomen, waar zij mishandeld worden. Twintig jaar later wordt zij beschuldigd van moord op de aanstichters van het kinderleed.
Titre
Over de grens
Auteur
Mechtild Borrmann
Traducteur
Olga Groenewoud
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Grenzgänger
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
277 p.
ISBN
9789400510838 (paperback)

Commentaires

In het naoorlogse Duitsland neemt de veertienjarige Henni de zorg voor haar zusje en twee broertjes op zich als haar moeder overlijdt en haar vader na terugkomst uit de oorlog uitsluitend opgaat in zijn geloof. Ze sluit zich aan bij een smokkelgroep om geld te verdienen, maar de groep wordt gearresteerd, waarbij haar zusje per ongeluk doodgeschoten wordt. Henni belandt in een verbeteringsgesticht en haar broertjes in een weeshuis, waar zij stelselmatig mishandeld worden en waar een van de broers sterft. Pas vele jaren later ontdekt Henni de trieste waarheid over wat er in het verleden gebeurd is. Als vervolgens haar vader en een non uit het weeshuis omkomen, is Henni de aangewezen verdachte. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personen en speelt zich af in de jaren zeventig met flashbacks naar de jaren vijftig. Goed geschreven zonder vals sentiment is dit boek spannend als een detective, omdat de toedracht en de waarheid steeds slechts mondjesmaat aan de lezer worden onthul…Lire la suite

À propos de Mechtild Borrmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Heike Huslage-Koch

Mechtild Borrmann, née en 1960 à Cologne, en Allemagne de l'Ouest, est une femme de lettres allemande, auteure de plusieurs romans policiers.

Biographie

Elle effectue une formation en thérapie par la danse et le théâtre, puis travaille dans la restauration.

En 2006, elle publie son premier roman, Rompre le silence (Wenn das Herz im Kopf schlägt) avec lequel elle obtient le Deutscher Krimi Preis (de) 2012. En 2014, elle fait paraître son cinquième roman policier, Le Violoniste (Der Geiger) pour lequel elle est lauréate du grand prix des lectrices de Elle 2015.

Œuvre

Romans