Livre
Néerlandais

Oorlogskind

Mechtild Borrmann (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)

Oorlogskind

Mechtild Borrmann (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)
Genre:
In de puinhopen van Hamburg net na de Tweede Wereldoorlog vindt een 14-jarige jongen een dode vrouw en een klein jongetje, dat in zijn gezin opgroeit en van wie bijna veertig jaar later het verhaal bovenkomt.
Titre
Oorlogskind
Auteur
Mechtild Borrmann
Traducteur
Olga Groenewoud
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Trümmerkind
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2018
287 p.
ISBN
9789400508651 (hardback)

Commentaires

In de bitterkoude winter van 1946-1947 zoekt de veertienjarige Hanno Dietz in de puinhopen van wat eerst een stad was naar metaal en andere zaken die hij kan verkopen. Hij vindt hierbij het naakte lijk van een vrouw en even later een jongen van een jaar of drie, die geen familie lijkt te hebben. De jongen groeit verder op bij Hanno en zijn moeder en zusje. De roman speelt zich gedeeltelijk af in Hamburg net na de Tweede Wereldoorlog en gedeeltelijk in het begin van de jaren negentig. De auteur weet de spanning goed op te bouwen, al vermoed je als lezer vanaf het begin hoe het zal eindigen en hoop je dat je het verkeerd denkt. De auteur (1960) ontving voor ‘Wer das Schweigen bricht’* de Duitse Krimi Preis en weet als geen ander spanning en historische gebeurtenissen met elkaar te verbinden.

À propos de Mechtild Borrmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Heike Huslage-Koch

Mechtild Borrmann, née en 1960 à Cologne, en Allemagne de l'Ouest, est une femme de lettres allemande, auteure de plusieurs romans policiers.

Biographie

Elle effectue une formation en thérapie par la danse et le théâtre, puis travaille dans la restauration.

En 2006, elle publie son premier roman, Rompre le silence (Wenn das Herz im Kopf schlägt) avec lequel elle obtient le Deutscher Krimi Preis (de) 2012. En 2014, elle fait paraître son cinquième roman policier, Le Violoniste (Der Geiger) pour lequel elle est lauréate du grand prix des lectrices de Elle 2015.

Œuvre

Romans