Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Matterhorn : roman over de oorlog in Vietnam

Karl Marlantes (auteur), Otto Biersma (traducteur)

Matterhorn : roman over de oorlog in Vietnam

Titre
Matterhorn : roman over de oorlog in Vietnam
Auteur
Karl Marlantes
Traducteur
Otto Biersma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Matterhorn
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2011
576 p.
ISBN
9789029087292 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Deze vuistdikke roman van de Amerikaanse schrijver en Vietnamveteraan speelt in het grensgebied van Zuid- met Noord-Vietnam en Laos in 1969. Marlantes schetst de Vietnamoorlog in al zijn rauwheid. Vooral de zinloosheid van het eerst moeten verlaten van Matterhorn (een Amerikaanse vesting in de Vietnamese jungle) om het daarna opnieuw te moeten innemen op bevel van de legerleiding. Hij tekent de levens van de mannen van de Bravo-compagnie, die zijn overgeleverd aan de waanzin, de stank, de uitputting, raciale tegenstellingen, lichamelijke reacties, vluchtgedrag en de alomtegenwoordige dood. Luitenant Mellas, de hoofdpersoon in het boek, ziet zijn idealen betekenisloos worden tegen de achtergrond van verbrande lichamen, de verdovende werking van drank en drugs en een vijand die onzichtbaar is, maar toch aanwezig. Een hel die hen die het overleefden voor altijd zou brandmerken. Een indrukwekkend beeld van de zinloosheid van de Vietnamoorlog vanuit Amerikaans perspectief. Kleine druk.

À propos de Karl Marlantes

Karl Marlantes est un écrivain américain, né le 24 décembre 1944 à Seaside, dans l'Oregon (États-Unis d'Amérique). Il est l'auteur du roman Retour à Matterhorn qui, dans sa version originale, a été classé dans les meilleures ventes d'Amazon en mars 2010 et du New York Times en avril 2010. Le roman, «  l'un des plus profonds et émouvants qui aient été écrits sur la guerre du Vietnam » d'après le New York Times, raconte l'arrivée d'un jeune lieutenant réserviste du corps des Marines au Vietnam, où il prend le commandement d'une compagnie qui va avoir pour cadre d'opérations pendant quelques semaines la grande colline Matterhorn.

Le roman s'inspire de l'expérience de Karl Marlantes au Vietnam comme lieutenant du Corps des Marines des…En lire plus sur Wikipedia