Livre
Néerlandais

Dossier 64

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor De Vries (traducteur)
De Kopenhaagse brigadier Carl Mørck en zijn team van de cold cases-afdeling worden geconfronteerd met vreselijke vorm van mensenrechtschending die al een halve eeuw gaande is.
Titre
Dossier 64
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Traducteur
Kor De Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Journal 64
Édition
20
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2013 | Autres éditions
469 p.
ISBN
9789044622706 (paperback)

Commentaires

Carl Mørck is hoofd van afdeling Q van de Kopenhaagse politie, die zich bezighoudt met 'cold cases'. Hij wordt geholpen door zijn Arabische rechterhand Assad en de eigenzinnige Rose (enigszins te vergelijken met Lisbeth Salander uit de boeken van Stieg Larsson). Door een gewelddadige overval op een bordeelhoudster stuit Rose op een aantal onopgeloste 23 jaar oude verdwijningszaken. Ze blijken verband te houden met een zeer persoonlijk drama van een jonge vrouw, die in de jaren ’50 van de 20e eeuw op een eiland belandde, waar de Deense overheid destijds lichtzinnige vrouwen buiten de maatschappij plaatste: overgeleverd aan een vreselijke vorm van mensenrechtenschending, die op een bepaalde manier in 2010 nog steeds gaande is. Het verhaal speelt zich afwisselend af in 2010 en 1987, met flashbacks naar de jaren ’50 van de 20e eeuw. Vierde zelfstandig te lezen deel uit de serie Q*. De Deense schrijver creëert in deze reeks zeer boeiende menselijke karakters. De overtuigende personages, de…Lire la suite

À propos de Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Adler-Olsen, né le 2 août 1950 à Copenhague, est un écrivain danois.

Biographie

Depuis 2007, Jussi Adler-Olsen s'est spécialisé dans une série de romans policiers dont Dossier 64, qui a été la meilleure vente de livres en 2010 au Danemark ; ainsi il a reçu cette année-là la distinction du meilleur prix littéraire danois, le prix du club des libraires : les boghandlernes gyldne laurbær ou « lauriers d'or des libraires ».

Œuvres

Série Les Enquêtes du département V

Vol. 1 - Miséricorde (da) (Kvinden i buret, 2007). Trad. de…En lire plus sur Wikipedia