Livre
Néerlandais

De grote beerrups

Julia Donaldson (auteur), Yuval Zommer (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De grote, bruine beerrups ontmoet allemaal rupsen die er veel mooier uitzien. Zal zij na haar metamorfose ook een mooie vlinder worden? Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
De grote beerrups
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Yuval Zommer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The woolly bear caterpillar
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2022
[32] p. : ill. + boekje (18 p.) Vanalles over rupsen en nachtvlinders / Michael Blencowe (vastgekleefd aan de cover (achterin))
ISBN
9789047713555 (hardback)

Commentaires

De grote beerrups heeft het naar haar zin in de tuin tot op een dag de tuinman alle paardenbloemen weghaalt. Op zoek naar een nieuw huisje komt ze een bonte schaapje-rups tegen die een bonte schaapje-vlinder zal worden. Bij de appelboom komt ze de witvlakrups tegen en zo nog meer rupsen. Iedereen vindt de beerrups, die bruin is, maar saai, en daar zal nooit een mooie vlinder uit tevoorschijn komen. Niemand wordt echter een veelkleurige vlinder, behalve beerrups. In dit stapelverhaal, steeds een andere rups, wordt het metamorfose-proces van een rups, cocon tot een vlinder mooi uitgewerkt. Duidelijk wordt dat de kleur van de rups niets zegt over wat voor een vlinder er zal ontstaan. Het verhaal alludeert aan het sprookje van Andersen over het lelijke eendje. Het verhaal is mooi gestructureerd door de auteur die we kennen van de succesvolle boeken van de Gruffalo. De illustraties in bonte kleuren met antropomorfe rupsen en vlinders met erg opvallende ogen geven een extra dimensie aan het…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948 à Londres) est une autrice britannique de littérature de jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Publications

L'auteure a publi…En lire plus sur Wikipedia