Livre
Néerlandais

Tarabas : een gast op deze aarde

Joseph Roth (auteur), Tommy Wieringa (auteur de l'introduction), Elly Schippers (traducteur)
Een ingrijpende gebeurtenis verandert het leven van een niets en niemand ontziende officier in het Russische leger en later commandant van een groep revolutionairen.
Titre
Tarabas : een gast op deze aarde
Auteur
Joseph Roth
Auteur de l'introduction
Tommy Wieringa
Traducteur
Elly Schippers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Tarabas. Ein Gast auf dieser Erde
Éditeur
Amsterdam: L.J. Veen Klassiek, 2020
222 P.
ISBN
9789020416190 (paperback)

Commentaires

'Tarabas : een gast op deze aarde' is een roman van de beroemde Duitstalige auteur Joseph Roth (1894-1939), o.a. bekend van de 'Radetzkymars' en 'Job'. Omdat hij van Joodse komaf was, heeft hij in 1933 Duitsland verlaten en is later in Parijs overleden. Deze roman speelt tijdens en net na de Russische revolutie en verscheen in 1934 als antifascistisch feuilleton in een Franse krant. Tarabas moet zijn land verlaten vanwege subversieve activiteiten in de tsarentijd, vecht als niets en niemand ontziend officier in het Russische leger tegen de K.u.K.-monarchie en later als commandant van een troep revolutionaire soldaten. Door wroeging na een vreselijk gebeuren, waaraan hij schuld draagt, verandert hij radicaal en doet boete door verder als een heilige te leven. Hij trekt ten slotte als verarmde bedelaar in een klooster. Een klassieker uit 1934, die nog steeds actueel is en indruk maakt. In begrijpelijk Nederlands vertaald (2020) door E. Schippers en met een voorwoord van T. Wieringa zal …Lire la suite

À propos de Joseph Roth

Moses Joseph Roth (2 septembre 1894, Brody, Galicie - 27 mai 1939, Paris) est un écrivain et journaliste austro-hongrois, né en Galicie, aux confins de l'Empire autrichien (aujourd'hui en Ukraine), sous le règne de François-Joseph, dans une famille juive ashkénaze.

Âgé de 20 ans au début du premier conflit mondial, il participe à l'effort de guerre dans des unités non combattantes, principalement le service de presse des armées impériales. Il publie sa première nouvelle avant même la fin de la guerre, et ses premiers romans (tout d'abord en feuilleton dans des journaux et revues) peu après la chute de l'Empire austro-hongrois, notamment Hôtel Savoy (Hotel Savoy. Ein Roman, 1924). Il devient journaliste à Vienne puis à Berlin.

Son œuvre porte…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions