Als Alex een poging tot zelfmoord doet, besluiten vijf van zijn studievrienden, nu dertigers, een weekend bij hem te blijven. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld.
Sujet
Vriendschap
Sujet supplémentaire
Drama (film)
Titre
About Alex / written and dir. by Jesse Zwick
Jesse Zwick
Compositeur
Joel P. West
Acteur
Maggie Grace Max Greenfield Jane Levy Max Minghella Nate Parker Aubrey Plaza Jason Ritter
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
Durée
98 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Turks Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Turks, Pools, Arabisch, Hindi, Engels voor slechthorenden

Commentaires

Amerikaanse debuutfilm van Jesse Zwick met in de hoofdrollen o.a. Jason Ritter, Nate Parking en Maggie Grace. Als Alex een poging tot zelfmoord doet, besluiten vijf van zijn vrienden een weekend bij hem te blijven in zijn buitenhuis. De groep dertigers kennen elkaar van de middelbare school maar hadden het contact met elkaar verloren. Tijdens het weekend komen hun karakterverschillen, oude liefdes en vetes boven water. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld. David Lee Dallas (slantmagazine.com) geeft 2 (van 4) sterren. Hij vindt de film lijken op een jaren tachtig film: '(...) however self-aware About Alex may be, its characters and moods and conflicts are too over-determined and familiar to linger in the memory very long after the credits roll.' Justin Chang (Variety.com) noemt deze spin-off van 'The big chill' prettig maar niet speciaal inspirerend. Wel vindt hij de acteurs bovengemiddeld. Bevat uitgebreide achtergrondinformatie over het maken van de film.