Livre
Néerlandais

50 gekke vragen over ridders

Jean-Michel Billioud (auteur), Miguel Coimbra (dessinateur), Glen Chapron (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Leven er echt spoken in kastelen? Hadden ridders recht op vakantie? Vijftig leuke en gekke vragen over ridders, kastelen, wapens en gevechten worden beantwoord. Met kleine kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Sujet
Ridders
Titre
50 gekke vragen over ridders
Auteur
Jean-Michel Billioud
Dessinateur
Miguel Coimbra Glen Chapron
Traducteur
Anja De Lombaert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
50 questions loufouqes sur les chevaliers
Éditeur
Antwerpen: Ballon Media, © 2019
46 p.
ISBN
9789403213866 (hardback)

Commentaires

De opzet van dit boek hinkt op twee gedachten: serieus en grappig. Zo zijn de gestelde vragen over ridders vaak heel apart en leuk. Zoals: 'Moet je mooi zijn om ridder te worden?', 'Hadden ridders recht op vakantie?' en 'Waren de muren van een versterkt kasteel gemaakt van karton?'. De antwoorden zijn juist heel serieus en geven geschiedkundig juiste informatie. Elke vraag wordt beantwoord op een halve of hele pagina, soms zelfs over een spread. Bij elke vraag staat een kleine grappige kleurenillustratie en in veel gevallen ook een 'waarheidsgetrouw' kleurenfootje. De vijftig vragen gaan van de hak op de tak, ze zijn niet ingedeeld op onderwerp of tijdsindeling. Hierdoor is het voor kinderen leuk om door het boek heen te bladeren, ze hoeven het boek niet van a tot z te lezen. En juist door de aparte vraagstelling word je getriggerd om er meer over te weten te komen, blijft de informatie beter hangen en wil je het aan anderen vertellen. Een vraag opzoeken gaat gemakkelijk in de inhoud…Lire la suite

À propos de Jean-Michel Billioud

CC BY-SA 4.0 - Image by Oncle Jim

Jean-Michel Billioud, né le 23 juillet 1964 à Marseille, est un écrivain français.

Biographie

Formé en histoire à l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS) et en journalisme à l'Institut Français de Presse (IFP), il a écrit de nombreux livres à destination de la jeunesse ainsi que des essais et des ouvrages de vulgarisation historique. Il collabore avec plusieurs revues (Historia, la Revue dessinée, Canopée..).

Publications

Fictions jeunesse

  • 1997, Le Vélo c'est trop dur, illustrations de Cyril Cabri, Paris, Nathan.Traduction en coréen.
  • 1998, Le Rêveur de bicyclette, illustrations de Claude Cachin, Paris, Flammarion, collection du Père Castor.
  • 1998, Agathe cherche une maison, illustrations…En lire plus sur Wikipedia