DVD
Suédois
Rebecka Martinsson, officier van justitie in Kiruna, moet lastige zaken oplossen. Intussen worstelt ze met vragen over haar traumatische jeugd.
Titre
Rebecka Martinsson. Seizoen 2
Directeur
Fredrik Edfeldt
Antécédent bibliographique
Asa Larsson
Acteur
Sascha Zacharias
Langue
Suédois
Éditeur
Lumière, © 2020
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2020
Durée
8 x 45 min.
Note
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003482331

Commentaires

Seizoen 2 (2019) van een Zweedse misdaadserie naar de boeken van Åsa Larsson. De hoofdrol van Rebecka Martinsson is door Sacha Zacharias (Beck; Modus) overgenomen van Ida Engvoll. Rebecka groeide op net buiten Kiruna, een stad in Lapland en werkte enige tijd als advocate in Stockholm. Enkele jaren geleden keerde ze terug om de moord op een vriend te onderzoeken en nu werkt ze als officier van justitie in Kiruna. In haar werk is ze vasthoudend en gebruikt ze soms onorthodoxe methoden. Intussen twijfelt ze eraan of ze er goed aan deed terug te keren en worstelt ze met vragen over haar traumatische jeugd. Waarom besloot ze haar vader te verlaten en bij haar oma in te trekken? Ze krijgt vier zaken op te lossen: de dood van een jonge man door een overdosis drugs, een oude familieruzie die gewelddadig afloopt, het heropenen van een 16 jaar oude ‘cold case’ en een vrouw en kind die dood worden aangetroffen in een auto – was het een ongeluk of een misdaad? Acht afleveringen.

À propos de Fredrik Edfeldt

Fredrik Edfeldt, est un réalisateur suédois, né le 24 février 1972 à Vallentuna.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1999 : Hembesök (court-métrage)
  • 2001 : Barnsäng (court-métrage)
  • 2004 : Innesluten (court-métrage)
  • 2005 : Lite som du (série télé)
  • 2006 : Vanya vet (court-métrage)
  • 2009 : Un été suédois (Flickan)

Récompenses

  • Festival international du film d'Arras 2009
    • Un été suédois (Flickan) - Prix du jury et Prix du Syndicat français de la critique de cinéma
  • Berlinale 2009