Livre
Néerlandais
Jarhead geraakt er van overtuigd dat de weg naar een beter leven enkel nog mogelijk is door deel te nemen aan de Donnybrook, een drie dagen durend gevechtstoernooi diep in de bossen van Indiana. Er wordt gevochten van man tot man, zonder regels, in een ring omgeven met prikkeldraad.
Titre
Donnybrook
Auteur
Frank Bill
Traducteur
René Van Veen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Donnybrook
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V, © 2017
256 p.
ISBN
9789045212654 (paperback)

Commentaires

Om de economische crisis het hoofd te bieden en zijn gezin te kunnen onderhouden, overvalt Jarhead een wapenwinkel. Duizend dollar inleg heeft hij nodig om mee te mogen doen met een driedaags blotevuistengevecht in de wildernis van Indiana, Donnybrook geheten. De winnaar is 'binnen'. Jarhead is niet de enige die via snel geweld op goed is naar veel geld. Andere vechtersbazen, al of niet onder invloed van drugs of drank, vechten zich ook een weg naar een oplossing uit hun crisis. In een nogal opgefokte stijl vol sensatiezucht, foute metaforen en platte psychologie komt het tot een bloedige confrontatie tussen de sterksten. De uitkomst is onbeslist. Heeft Jarhead zijn vrouw en kinderen van de ondergang gered? Dat is de vraag. Een gewelddadig, weinig subtiel verhaal over een man die met zijn vuisten de crisis wil bestrijden.

À propos de Frank Bill

Frank Bill, né le 18 janvier 1974 à Corydon dans l'Indiana aux États-Unis, est un écrivain américain.

Biographie

Œuvre

Recueil de nouvelles

  • Crimes in Southern Indiana (2011)
    • Chiennes de vies, Gallimard, coll. « Série noire » (2013) (ISBN 978-2-07-013535-6), réédition Gallimard, coll. « Folio policier » no 717 (2014) (ISBN 978-2-07-045664-2)

Romans