Livre
Anglais

The girl of his dreams

Donna Leon (auteur)

The girl of his dreams

Dans la série:
Genre:
Commisaris Brunetti van de Venetiaanse politie staat voor de taak een affaire rond een frauduleuze figuur bij een religieuze sekte op te lossen en de moordenaar van een 11-jarig meisje te vinden.
Titre
The girl of his dreams
Auteur
Donna Leon
Langue
Anglais
Éditeur
London: Heinemann, 2008
276 p.
ISBN
9780434018031 (paperback) 9780434018024 (hardback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Commissaris Brunetti van de Venetiaanse politie wordt geconfronteerd met een fraudeur bij een kerkelijke sekte en het aangespoelde lichaam van een elfjarige meisje. Dankzij informatie van de secretaresse van de hoofdcommissaris en zijn uitmuntend combineer- en deduceervermogen weet hij beide zaken op te lossen. Een wat moeizaam op gang komende 'crime story' met een filosoferende en door Venetië wandelende commissaris in de hoofdrol. Plot en subplot zijn niet zo sterk als in de vorige werken van de auteur. Goede tekening van de 'couleur locale' en rake observaties. Toch prettige ontspanningslectuur. Bruine omslag met witte en gele belettering en een foto van een palazzo en een trap over het Venetiaanse 'Canal Grande'. Normale druk.

À propos de Donna Leon

Donna Leon (/ˈdɒnə ˈliːɒn/), née le 28 septembre 1942 à Montclair, New Jersey, est une romancière américaine.

Biographie

Jeunesse

Donna Leon est élevée dans une famille catholique proche du parti démocrate. Ses grands-parents paternels étaient espagnols et ses grands-parents maternels irlandais et allemands. Elle grandit à Bloomfield, dans le New Jersey. Ses parents mettent fortement l'accent sur l'éducation de leur fille. Mais, comme les héros de ses livres Guido Brunetti, Paola Falier et leurs enfants Raffaele et Chiara, qui « forment une sorte de famille idéale », Donna Leon se rappelle avoir été élevée dans une famille « très heureuse ».

D'après le Guardian : « Donna Leon enseignait en Iran et terminait une thèse sur Jane …En lire plus sur Wikipedia