Livre
Néerlandais
Een negenentwintigjarige havenarbeider knapt klusjes op voor het Ierse misdaadsyndicaat, maar droomt ervan opnieuw beginnen. Een oorlog tussen rivaliserende bendes dwingt hem echter in een onvoorziene machtspositie.
Titre
Stad in brand
Auteur
Don Winslow
Traducteur
Catherine Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
City on fire
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2022
318 p.
ISBN
9789402709582 (paperback)

Commentaires

Een thriller over de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren tachtig. Providence, 1986. De negenentwintigjarige Danny Ryan is een hardwerkende havenarbeider, liefhebbende echtgenoot, loyale vriend en af en toe ‘mankracht’ voor het Ierse misdaadsyndicaat dat toezicht houdt op de stad. Het liefst zou hij echter opnieuw willen beginnen, ergens ver weg, samen met zijn vrouw Terri. Maar als er een oorlog uitbreekt tussen rivaliserende bendes, raakt hij verwikkeld in een conflict waar hij niet aan kan ontsnappen. Danny moet alles op alles zetten om zijn ‘familie’ in het syndicaat te beschermen. ’Stad in brand’ is een strak geschreven verhaal over loyaliteit, verraad, eer en corruptie met referenties aan de Trojaanse oorlog. Voor een breed publiek van thrillerlezers. Don Winslow (New York, 1953) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver. Hij schreef meerdere boeken en zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. 'Stad in brand’ is het eerste deel…Lire la suite

À propos de Don Winslow

Don Winslow, né le 31 octobre 1953 à New York, est un écrivain américain spécialisé dans le roman policier.

Biographie

Né en 1953 à New York, Don Winslow a été comédien, metteur en scène, détective privé, guide de safari et gérant de cinéma. Il est l'auteur de nombreux romans traduits en seize langues, dont plusieurs ont été adaptés par Hollywood. Après avoir vécu dans le Nebraska et à Londres, Don Winslow s'est établi à San Diego, paradis du surf et théâtre de certains de ses romans.

Œuvres

Série Missions de Neal Carey

  1. Cirque à Piccadilly, Gallimard, coll. « Série noire » …En lire plus sur Wikipedia