Shirin worstelt met haar identiteit van de ideale dochter binnen een Perzisch-Amerikaanse gezin in combinatie met die van een hippe biseksuele jonge vrouw uit Brooklyn.
Titre
Appropriate behavior / written and dir. by Desiree Akhavan
Directeur
Desiree Akhavan
Compositeur
Josephine Wiggs
Acteur
Rebecca Henderson 1980- Halley Feiffer
Langue
Multilingue, Anglais, Persan
Éditeur
Homescreen, [2015]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
83 min.
Note
Engels en Perzisch gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249483038
mooov

Commentaires

Eerste lange speelfilm (2014) van Desiree Akhavan, die ook het scenario schreef – geïnspireerd op haar eigen leven – en de hoofdrol speelt. Twintiger Shirin is van Perzische afkomst en woont samen met een vriendin in Brooklyn. Shirins ouders verwachten dat ze de ideale Perzische dochter is en mogen niet weten dat ze biseksueel is, terwijl het haar intussen ook niet lukt om een succesvolle moderne New Yorker te zijn. Stephanie Merry (washingtonpost.com) geeft 3 sterren. Zij schrijft dat de film herkenbaar is voor jonge stedelingen, maar ook een breed publiek zal aanspreken. Ook vindt zij dat de film en de persoon Akhavan doen denken aan het werk van Lena Dunham (Girls) en prijst de sterke humor en timing van Akhavan: 'Remember the name Desiree Akhavan. You’re going to be hearing it a lot in the future.' Jennie Kermode (Eyeforfilm.co.uk 19-1-'15) is ook lovend: It (red./de film) owns its space and its self-centerdness is as delightful as its heroine's.' Ze geeft 4 sterren.

À propos de Desiree Akhavan

Jordana Desiree Bahar Akhavan est une actrice, réalisatrice, scénariste et productrice irano-américaine, née le 27 décembre 1984 à New York.

Elle est surtout connue pour son long métrage sorti en 2014, Appropriate Behavior.

Biographie

Desiree Akhavan se déclare ouvertement bisexuelle.

Filmographie

Notes et références

Liens externes