Livre
Néerlandais

Killers in het wild

Claire Llewellyn (auteur), Steve Weston (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Alle 'killers' uit de dierenwereld trekken voorbij, zoals stekende schorpioenen, gewelddadige hagedissen en wolven van de Taiga. Met veel, soms angstaanjagende, kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Killers in het wild
Auteur
Claire Llewellyn
Dessinateur
Steve Weston
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Killing creatures
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789054615996

Commentaires

Om deze grote, bijna vierkante uitgave te kunnen lezen en bekijken heb je stalen zenuwen nodig. Scherpe tanden, giftige stekels, scherpe klauwen en veel bloedspetters spatten van de bladzijdes af. Alle 'killers' uit de dierenwereld komen voorbij, waaronder: wolven van de Taiga, gewelddadige hagedissen, stekende schorpioenen en vraatzuchtige piranha’s. Twee naast elkaar liggende pagina’s vertellen het verhaal van een van deze dieren. De vele foto’s, echte en animatie, groot en klein, springen het eerst in het oog. Rondom de foto’s is de informatie, gericht op jagen, jager en prooi, in tekstblokken over de pagina’s gestrooid. Moeilijke woorden worden er uitgelicht en verder uitgelegd en bij elk dier worden websites genoemd. Filosofische uitspraken en gezegdes zorgen samen met de rest voor een breed scala van informatie. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst, een register en een pagina met websites om verder op onderzoek uit te gaan. Ander deel uit de serie 'Navigators' is '…Lire la suite

Killers in het wild

Met angstaanjagende 3D-foto's word je vanaf de eerste pagina meegezogen in de wereld van de gevaarlijkste dieren ter wereld. De focus ligt duidelijk op het jagen, de prooi en het doden. Na een algemene inleiding over het doden of gedood worden, worden de killerdieren voorgesteld aan de hand van hun leefgebeid. Eerst komen de zoogdieren aan bod die op het land actief zijn zoals de katachtigen en de beren. Daarna komen de vissen, reptielen, amfibieën, roofvogels, arachniden, vleermuizen, insecten en uitgestorven monsters in beeld. Op het einde van het boek vind je een verklarende woordenlijst terug. Jongens (en meisjes) vanaf tien jaar met een voorliefde voor wilde dieren, zullen zich met plezier verdiepen in dit boek. Voor jongere kinderen is dit boek zeker niet aan te raden omwille van de afschrikwekkende beelden.