Livre
Néerlandais

101 dingen om buiten te doen

Christelle Bogaert (traducteur)

101 dingen om buiten te doen

Public cible:
9-11 ans et plus
Lanceer een azijnraket, maak een moddermasker of speel strafbal. Hoeveel van de 101 activiteiten buitenshuis heb jij al gedaan? Met stap voor stap uitleg en werktekeningen in kleur. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Titre
101 dingen om buiten te doen
Traducteur
Christelle Bogaert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
101 things to do outside
Titre parallèle
Honderdeneen dingen om buiten te doen
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2016
[144] p. : ill.
ISBN
9789401430999 (paperback)

Commentaires

Kleurrijk handzaam bucketlistboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar met 101 uiteenlopende activiteiten om buiten te doen. Elke activiteit neemt meestal één, maar soms ook twee bladzijdes in beslag. Na een opsomming van de zaken die je nodig hebt (in een heel klein lettertype) volgen puntsgewijs de aanwijzingen (in een iets groter lettertype maar het blijft erg klein). Kleine getekende kleurenillustraties bij vrijwel elke stap voegen niet echt iets toe, maar versieren de bladzijde meer. Onderaan kunnen kinderen de activiteit afvinken en de datum erbij plaatsen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. hoe lok je vlinders, hoe ver is het onweer weg, tikspelletjes, een flessentuin bouwen, een insectenhotel bouwen, een hangmat maken en nog veel meer. De onderwerpen zijn heel divers en voor elke leeftijdsgroep zit er wel wat bij. De materialen zijn meestal wel in huis of te koop, de handelingen zelfstandig uit te voeren. Er is geen register opgenomen, maar alle activiteiten staan wel in d…Lire la suite

101 dingen om buiten te doen

In dit boek staan allerlei leuke dingen om buiten te doen, 101 om precies te zijn. Dat is al duidelijk van bij de titel, dus een inleiding is in dit boek overbodig. Het boek start met de inhoudsopgave waarin je als kind (of als ouder) op zoek kan gaan naar een leuk doe-ideetje.

Elk van deze 101 ideetjes neemt één of twee bladzijden in beslag. Het gaat om heel originele dingen zoals fotogrammen maken of een tuintje planten in laarzen, maar ook vaak om lekker oubollige spelletjes uit 'de goede oude tijd'. Denk daarbij aan hinkelen, elastiek springen, kijken welk stokje er eerst onder de brug door komt, ... Veel van deze spelletjes zullen de meeste kinderen al wel eens gedaan hebben, hoewel er ook wel nieuwe ideetjes tussen zitten die ik zeker nog ga uittesten.

Onderaan elke tip is er een vakje dat je kan aankruisen en waarin je de datum kan schrijven wanneer je dit hebt gedaan, een soort bucketlist dus. Soms vind je bij een activiteit een extra tip; een variant,…Lire la suite