Livre
Néerlandais

Elfenkoningin

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)

Elfenkoningin

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Verdreven van haar troon vlucht elfenkoningin Emerelle naar de wildernis van de verschroeide landen. Zelfstandig leesbaar vervolg op 'Elfenlied'.
Titre
Elfenkoningin
Auteur
Bernhard Hennen
Traducteur
Olga Groenewoud
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Elfenkönigin
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
716 p. : ill.
ISBN
9789024532773 (paperback)

Commentaires

Het aangrijpende vijfde - en slotdeel - van de Elfensage, het zelfstandig leesbare vervolg op 'Elfenlied' (2009)*. Verdreven van haar troon vlucht elfenkoningin Emerelle samen met Falrach, die is wedergeboren in het lichaam van zwaardmeester Ollowain, naar de wildernis van de verschroeide landen. Ze worden op de hielen gezeten door de Lutin Nikodemus en de trol Madra, in opdracht van de jonge trollenkoning Gilmark, die vreest dat Emerelle met haar invloed en macht de troon zal heroveren. Ondertussen leidt priester Jules zijn zoon Adrien op als ridder. Tijdens de spannende koningsverkiezing komt het tot een verrassend hoogtepunt. Het deel is prima zelfstandig te lezen zonder voorkennis van de andere delen. Met personen- en plaatsenlijst; voorin een handige landkaart; achterin enkele technische tekeningen. Paperback, kleine druk.

À propos de Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Image by Gwyndon

Bernhard Hennen, né en 1966 à Krefeld en Allemagne, est un écrivain allemand de fantasy.

Biographie

Bernhard Hennen est un écrivain allemand de fantasy. Plusieurs de ses livres, en particulier sa saga Die Elfen, sont traduits et publiés dans presque toutes les langues européennes principales, sauf en anglais. Il est marié et vit à Krefeld. Hennen est ami avec Wolfgang Hohlbein, autre auteur de fantasy.

Bibliographie (sélection française)

Série Les Elfes

Cette série est traduite en néerlandais (De Elfen), en italien (Gli Elfi), en tchèque (Elfové), en espagnol (Los Elfos), en russe (Эльфы) et en ukrainien.

  1. La Chasse des elfes, Milady, 2008 (En lire plus sur Wikipedia