Livre
Néerlandais

De wraak van de tovenaar

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)

De wraak van de tovenaar

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Als Omar hoort dat zijn voormalige geliefde Melikae in handen is gevallen van een gemene tovenaar, gaat hij op pad om haar te bevrijden.
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
De wraak van de tovenaar
Auteur
Bernhard Hennen
Traducteur
Olga Groenewoud
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Das Reich der Rache
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
287 p. : ill.
ISBN
9789024533213 (paperback)

Commentaires

Dit al wat oudere werk van deze populaire Duitse fantasy-auteur is in essentie een hervertelling van een van de sprookjes uit Duizend-en-één-nacht. In dit afsluitende deel (en een rechtstreeks vervolg op het voorgaande, 'Het spel van de raven', 2011)* is Omar overmand door verdriet omdat zijn geliefde Melikae hem niet meer wil zien. Met een doodswens wordt hij soldaat. Als hij echter verneemt dat Melikae in handen is gevallen van een gemene tovenaar, gaat hij haar bevrijden. Het plot is weinig gecompliceerd en ontvouwt zich strikt lineair, gelijk een rollenspel, waar het boek oorspronkelijk ook voor is geschreven. Het taalgebruik is eenvoudig, met weinig fraaie stijlbloempjes. Een eenvoudig sprookje waar menig Hennen-fan wat moeite mee zal hebben omdat zij vooral bekend zijn met zijn grootschalige, epische fantasies. Voorin het boek zitten twee kaarten, achterin een verklarende woordenlijst. Kleine druk.

À propos de Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Image by Gwyndon

Bernhard Hennen, né en 1966 à Krefeld en Allemagne, est un écrivain allemand de fantasy.

Biographie

Bernhard Hennen est un écrivain allemand de fantasy. Plusieurs de ses livres, en particulier sa saga Die Elfen, sont traduits et publiés dans presque toutes les langues européennes principales, sauf en anglais. Il est marié et vit à Krefeld. Hennen est ami avec Wolfgang Hohlbein, autre auteur de fantasy.

Bibliographie (sélection française)

Série Les Elfes

Cette série est traduite en néerlandais (De Elfen), en italien (Gli Elfi), en tchèque (Elfové), en espagnol (Los Elfos), en russe (Эльфы) et en ukrainien.

  1. La Chasse des elfes, Milady, 2008 (En lire plus sur Wikipedia