In een torenflat wonen bovenin de rijken, omringd door luxe, en onderin de armen. Geleidelijk nemen de spanningen tussen de bewoners toe.
Titre
High-rise
Directeur
Ben Wheatley
Compositeur
Clint Mansell
Antécédent bibliographique
J.G. Ballard
Acteur
Tom Hiddleston Jeremy Irons Sienna Miller Luke Evans 1979- Elisabeth Moss 1982-
Langue
Anglais
Éditeur
Imagine, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
112 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425037940450

Commentaires

Sciencefictionthriller van Ben Wheatley (Sightseers; Kill list) met Tom Hiddleston (Crimson Peak), Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans en Elisabeth Moss. Het verhaal is gebaseerd op de dystopische roman (1975) van J.G. Ballard, die te boek stond als onverfilmbaar. Na de dood van zijn zuster verhuist dr. Robert Laing naar een appartement in een veertig verdiepingen hoge flat. Bovenin de flat wonen de zeer rijken, voorzien van alle gemakken, onderin wonen de armen. Laing woont in het midden en raakt bevriend met zowel een aantal armen als een aantal rijken, waaronder de steenrijke architect van het gebouw. Wanneer de spanningen in het gebouw oplopen, ontstaat een steeds hardere strijd tussen bendes van verschillende verdiepingen en moet Laing een kant kiezen. Mark Kermode (theguardian.com): '(...) blend of black humour and creeping horror (...) dizzying, disorienting, dystopian vision'. Vertoond op IFFR 2016, het programmaboek schrijft: '(...) speelt zich af in een retro-futuristisc…Lire la suite

À propos de Ben Wheatley

CC BY 2.0 - Image by Raffi Asdourian from New York, United States

Ben Wheatley, né le 7 novembre 1972 à Billericay, est un réalisateur et scénariste britannique.

Biographie

Avant de commencer sa carrière au cinéma avec Down Terrace et surtout Kill List qui l'a révélé, Wheatley a réalisé une centaine de publicités et de vidéos virales. Il collabore régulièrement avec sa femme Amy Jump pour l'écriture des scénarios.

Filmographie

Cinéma

  • 2009 : Down Terrace (également co-scénariste, producteur et monteur)
  • 2011 : Kill List (également co-scénariste et monteur)
  • 2012 : Touristes (Sightseers) (également monteur)
  • 2012 : The ABCs of Death (segment U Is for…En lire plus sur Wikipedia