Livre
Néerlandais

Het legioen van vlammen

Anthony Ryan (auteur), Niels van Eekelen (traducteur), Jet Matla (traducteur)
Als in een Victoriaans aandoende wereld een mythische witte draak zint op verwoesting van de mensheid, strijden vier personen om de draak te stoppen.
Extra subject
fantasy, Fantasy (volw.)
Titre
Het legioen van vlammen
Auteur
Anthony Ryan
Traducteur
Niels van Eekelen Jet Matla
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The legion of flame
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
686 p. : kaarten
ISBN
9789024580118 (paperback)

Commentaires

In Anthony Ryans trilogie 'Draconis Memoria' draait alles om drakenbloed. Sommige mensen (‘gezegenden’) krijgen na het drinken korte tijd speciale gaven. De hele maatschappij is hierop ingericht en de ‘IJzerschip Handelsmaatschappij’ heeft hierdoor de macht. Ze organiseerde in het eerste deel van de trilogie* een expeditie om de legendarische witte draak te zoeken. Nu dreigt de mensheid vernietigd te worden door een leger draken onder aanvoering van die witte draak. Ondertussen is ze ook in gevecht met het Corvantijnse Keizerrijk. In dit tweede deel volgen we vier hoofdrolspelers: Sirus is door de witte draak ingelijfd bij zijn zombieleger van ‘verdorvenen’; geheim agent Lizanne infiltreert in het Keizerrijk en neemt deel aan een revolutie; Cleemond en Heilmoer zetten koers naar de Zuidpool en ontdekken onder het ijs een verloren, geavanceerde beschaving (Atlantis?). Deze vier verhaallijnen vormen een spannend en origineel verhaal. De serie is een combinatie van fantasy, spionage, avo…Lire la suite

À propos de Anthony Ryan

Anthony Ryan, né en 1970, est un écrivain écossais de fantasy et de science-fiction. La publication par Penguin Books de la trilogie de fantasy épique Blood Song, dont le premier volume a été initialement publié à compte d’auteur, lui assure un succès international.

Biographie

Anthony Ryan est né et a grandi en Écosse. Sa vie d’adulte se déroule cependant majoritairement à Londres. Il suit des études en histoire médiévale puis effectue une carrière dans la haute fonction publique gouvernementale britannique (Civil Service) avant de vivre entièrement de sa plume à partir de 2012.

Influences

Anthony Ryan revendique particulièrement l’influence de Lloyd Alexander (Les Chroniques de Prydain), découvert dans son enfance, et celle de David Gemmell (Le Loup dans l’ombre), lu à l’âge adul…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions