Livre
Néerlandais

Een pelgrimstocht van zwaarden

Anthony Ryan (auteur), Barend de Voogd (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Een krijger met een bezeten zwaard gaat met zes anderen op reis naar de krankzinnige God, in de hoop dat die zijn gebeden zal verhoren,
Extra subject
fantasy, Fantasy (volw.)
Titre
Een pelgrimstocht van zwaarden
Auteur
Anthony Ryan
Traducteur
Barend de Voogd 1968-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A pilgrimage of swords
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
126 p. : ill.
ISBN
9789024593699 (hardback)

Commentaires

Een krijger die Pelgrim heet en een bezeten zwaard bezit. Een zwaard dat zijn gebruiker opzweept tot geweld. Samen met zes anderen trekt de krijger richting de krankzinnige God. Bij hem zijn onder anderen een man genaamd Priester en een vrouw die Zoeker wordt genoemd. Zij is op zoek naar haar verloren dochter en geeft als enige de krijger weerwoord. Een reis vol kwaadaardige geesten, monsters en verraad. Het zwaard houdt bijzondere monologen tegen zijn eigenaar, duidelijk gemaakt voor de lezer met schuingedrukte tekst. Voor liefhebbers van verhalen in het 'Game of Thrones'-genre. De pagina’s zijn versierd met een omkadering. Eerste deel, redelijk dun, van een gewelddadig en duister fantasyverhaal, dat leest als een trein. De Schotse auteur Anthony Ryan (1970) schreef eerder de series 'In de schaduw van de raaf', 'Draconis Memoria' en 'In de schaduw van de wolf'.

À propos de Anthony Ryan

Anthony Ryan, né en 1970, est un écrivain écossais de fantasy et de science-fiction. La publication par Penguin Books de la trilogie de fantasy épique Blood Song, dont le premier volume a été initialement publié à compte d’auteur, lui assure un succès international.

Biographie

Anthony Ryan est né et a grandi en Écosse. Sa vie d’adulte se déroule cependant majoritairement à Londres. Il suit des études en histoire médiévale puis effectue une carrière dans la haute fonction publique gouvernementale britannique (Civil Service) avant de vivre entièrement de sa plume à partir de 2012.

Influences

Anthony Ryan revendique particulièrement l’influence de Lloyd Alexander (Les Chroniques de Prydain), découvert dans son enfance, et celle de David Gemmell (Le Loup dans l’ombre), lu à l’âge adul…En lire plus sur Wikipedia