Heloise Kaldan, een Deense journaliste, komt in contact met een voortvluchtige moordenares en probeert haar kant van het verhaal te schrijven.
Titre
Lijkbloem
Auteur
Anne Mette Hancock 1979-
Traducteur
Kor de Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Ligblomsten
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, © 2018
319 p.
ISBN
9789044635133 (paperback)

Commentaires

Lijkbloem

Eerste zin. Anna fantaseerde er vaak over om hem te vermoorden

Journaliste Heloise Kaldan krijgt mysterieuze brieven van Anna Kiel, die gezocht wordt voor de moord op een succesvolle miljonairszoon, een paar jaar geleden. Anna’s schrijfsels staan vol verwijzingen naar haar gemeenschappelijke verleden met Heloise, maar het duurt even voor die laatste erachter komt hoe gruwelijk de band tussen hen wel is. Na nog een moord begint Heloise de oude zaak opnieuw te onderzoeken. De vader van het slachtoffer, zo ontdekt ze, is een steenrijke ploert die mensen met gokschulden onmenselijk laat boeten. Ondertussen zit ook de politie Anna op de hielen. De morsige politieman Erik Schäfer, een vermoeide, maar heerlijk spitse, kettingrokende cholesterolfan, begrijpt al snel dat Heloise door haar onderzoek en haar persoonlijke verleden gevaar loopt. De lijkbloem, die met haar walgelijke geur aasvliegen lokt, blijkt uiteindelijk een briljante metafoor te zijn voor de intrige, waarbij je niet anders kunt dan wraakengel Anna Kiel in je hart te sluiten…Lire la suite

Na een journalistieke blunder houdt Heloise Kaldan zich gedeisd om haar reputatie nog niet meer te beschadigen. Maar dan ontvangt ze een brief van de meest gezochte moordenares in Denemarken, Anna Kiel. Eerst is het Heloise niet duidelijk waarom Anna contact met haar zoekt maar al gauw weet ze het verhaal van de eeuw te pakken te hebben. Ze wordt hierbij wel geconfronteerd met machtige kopstukken uit het Deense zakenleven die over lijken gaan. Veel belovend debuut van Anne Mette Hancock (1979). Wat is dat toch met die Scandinaviërs? Zo achteloos makkelijk een dijk van een thriller neerpennen? Respect! Heeft niet voor niets maandenlang in de top van de Deense bestsellerslijst gestaan. Spannend, goed plot en bijzonder bevredigend slot. Vier sterren in de VN Dtective en Thriller Gids.

À propos de Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock, née le 8 décembre 1979 à Gråsten au Danemark, est une romancière et une journaliste danoise.

Biographie

Anne Mette Hancock est titulaire d'une licence en histoire et d'une maîtrise en journalisme de l'université de Roskilde.

En 2017, avec Fleur de cadavre (Ligblomsten), elle débute une série de romans policiers mettant en scène la journaliste Heloise Kaldan et l'enquêteur sur les homicides Erik Schäfer comme personnages principaux. Ce roman a figuré en tête des listes de best-sellers pendant des mois. Avec ce roman, elle remporte le prix de la révélation du polar danois 2017. L'année suivante, la suite Trompe-l'œil (Mercedes-snittet) est publiée, pour laquelle elle est nominée pour le Martha-prisen (da) e…En lire plus sur Wikipedia