Get started right away

Sluitingsdagen mei

Sluitingsdagen mei

Boekstartdag 21 en 22 mei 2021

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei richten we onze aandacht speciaal op de allerjongsten (0-3 jaar) en hun ouders tijdens de Boekstartdag. In de bib kan je die dag je Boekstart Peuterpakket afhalen, ons aanbod kleurrijke baby- en peuterboekjes ontdekken en je kindje gratis lid maken van de bib.

Meer info op www.boekstart.be.

 

Boekstartdag

Boekenverkoop in de bib

Boekenverkoop in de bib van 1 maart t.e.m. 31 augustus 2021.

Tijd om je boekenkast aan te vullen!  Ben je nog op zoek naar een leuke roman, een kookboek om je kookkunsten bij te schaven of een ontspannend tijdschrift?

Dan ben je bij de bibliotheek aan het juiste adres! Sinds 1 maart kan je tijdens de openingsuren van de bib komen snuisteren in een rijk aanbod van materialen dat tot eind augustus constant aangevuld wordt. We zullen zowel (jeugd)boeken, strips, cd’s, dvd’s als tijdschriften aanbieden, maar we kunnen niet garanderen dat alle soort materialen steeds aanwezig zullen zijn. Kom dus regelmatig eens langs om nieuwe dingen te ontdekken.

Deze afgevoerde, maar nog mooie en kwalitatieve, materialen worden aan democratische prijzen verkocht: boeken, cd’s en dvd’s aan 1 euro en tijdschriften en strips aan 0,50 euro. Daarbovenop steun je het goede doel, want de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

boekenverkoop

Lerarenkaarten 2021

Woon je in Zedelgem (of één van de deelgemeenten) en ben je leerkracht, dan kan je je lerarenkaart nog tot en met 9 juli komen afhalen in de hoofdbibliotheek van Zedelgem en dit tijdens de openingsuren.

Wat breng je mee?

  • Je identiteitskaart of lerarenkaart 2020.
  • Indien je de lerarenkaart van iemand anders wil afhalen: de identiteitskaart of lerarenkaart 2020 van die persoon.

Via www.klasse.be/waarismijnlerarenkaart kan je controleren waar jij je lerarenkaart kan afhalen.

Lerarenkaarten 2021

 

Webinars Luisterpuntbibliotheek

In november organiseerde Luisterpuntbibliotheek samen met 'Ik haat lezen' twee webinars over Daisy-luisterboeken (met focus op de Anderslezen-app) en ADIBoeken (digitale versies van de schoolboeken) voor kinderen en jongeren met dyslexie: een voor (zorg)leerkrachten en logopedisten, en een voor ouders. Je kan deze bekijken via de link onderaan dit bericht.

stream luisterboek
Webinars Luisterpuntbibliotheek

De luisteroortjes gaan tijdelijk niet door.

We houden jullie verder op de hoogte wanneer we terug van start zouden gaan.

luisteroortjes

Latest acquisitions