Digitale collecties

Aanbod digitale collecties

Alle info over het digitale aanbod van de bibliotheek

lijn
e-reader

E-reader en e-boeken

In de hoofdbibliotheek in Zedelgem kan je een e-reader lenen voor 4 weken. Je kan de uitleentermijn verlengen tot maximaal 8 weken.

Op de reader kan je maximum 5 e-boeken tegelijk lenen, waarbij je kan kiezen uit deze titels.

Je kan een e-reader (met e-boeken) aanvragen via dit formulier. Op voorwaarde dat er een e-reader beschikbaar is (zie beschikbaarheid e-readers).

Heb je een formulier doorgestuurd, dan krijg je een mail als de e-reader voor jou klaar staat. 

Het is niet mogelijk om e-boeken te lenen op je eigen toestel. Onze e-boeken worden enkel uitgeleend op een e-reader van de bib.

meer info hier.

lijn
logo gopress

GoPress Kiosk / Krantenarchief

 

GoPress kiosk

Binnen de muren van de bib kan je de dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen digitaal lezen. Dat kan via de Gopress Kiosk op een internetpc van de bib of op je eigen laptop, smartphone of tablet. Naast de belangrijkste Vlaamse kranten heb je ook de keuze uit tijdschriften als KnackTrends en Humo en een aantal Nederlandse of Franstalige kranten zoals de Volkskrant en Le Soir. Bij enkele kranten kan je ook een keuze maken tussen de bestaande regionale edities.

Krantenarchief

Het Gopress krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal archief met krantenartikelen van minstens twee dagen oud. Je kan het heel eenvoudig raadplegen via onze catalogus (klik op 'krantenarchief' bij de zoekbalk van de catalogus). 

Binnen de muren van de bib kan je meteen ook de gewenste artikels lezen.Ook van thuis uit kan je het archief doorzoeken en artikels lezen via je 'Mijn Bibliotheek' account.

lijn