Makkelijk lezen
Engels
Hamlet, de prins van Denemarken, is boos en verdrietig, omdat zijn oom Claudius de koning vermoord heeft en nu zelf op de troon zit. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Hamlet / William Shakespeare ; retold by Allistair McCallum
Auteur
William Shakespeare
Bewerker
Alistair McCallum
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: University Press, 2008
54 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9780194235174 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woordenlijst (Engels-Engels) en met een aantrekkelijk omslag. Hier een sterk verkorte bewerking van het bekende toneelstuk van Shakespeare over de prins van Denemarken met thema’s als wraak, liefde, waanzin en macht. Deze tragedie wordt heden ten dage nog steeds veel opgevoerd en is meermalen verfilmd. Met zwart-witillustraties. Niveau: middenbouw (1200 woorden). Vanaf ca. 14 jaar.

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, e…Lees verder op Wikipedia