Boek
Nederlands
Haar neef weet Delia over te halen vanuit Mexico terug te keren naar de Verenigde Staten; maar haar nichtje is nog steeds jaloers en probeert haar op alle mogelijke manier dwars te zitten.
Titel
Delia's geluk
Auteur
Virginia Andrews
Vertaler
Parma Van Loon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Delia's heart
Editie
2
Uitgever
Baarn: De Kern, 2009
303 p.
ISBN
9789032512040 (hardback)

Besprekingen

Delia wordt overgehaald door haar neef om terug te keren naar de VS. Haar nichtje Sophie is nog steeds ziekelijk jaloers en probeert op alle mogelijke manieren Delia dwars te zitten. Delia maakt kennis met de zoon van een belangrijke man en er onstaat iets moois tussen hen. Maar intussen kan ze haar grote liefde Ignacio, die zich in Mexico verbergt voor de politie, niet vergeten. Deze roman is niet erg verrassend: de knappe en goudeerlijke Delia wordt gepest door haar nichtje, en dat bijna 300 pagina’s lang. Er is weinig plaats voor andere gebeurtenissen en Delia staat er steeds alleen voor. Tweede deel in de Delia-serie na 'Delia's vlucht'*; er komt ongetwijfeld een vervolg. Liefhebbers van deze schrijfster zullen het boek met open armen ontvangen. Normale druk.

Over Virginia Andrews

Cleo Virginia Andrews, beter bekend als V. C. Andrews of Virginia C. Andrews (Portsmouth, 6 juni 1923 - Virginia Beach 19 december 1986) was een Amerikaanse romanschrijfster. Virginia Andrews' boeken behoren tot de genres gothic horror en familiegeschiedenis. Veel boeken hebben te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar bekendste boek uit de Dollanganger-serie is Flowers in the Attic (Bloemen op Zolder) uit 1979. Dit is een verhaal over vier kinderen die op de zolder van hun fanatiek-religieuze oma worden verstopt.

Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Haar romans waren zo succesvol dat na haar dood door haar erfgenamen een ghostwriter, Andrew Neiderman, werd ingehuurd om meer verhalen te schrijven onder haar naam.

Leven en werk

Andrews werd geboren in Portsmouth, Virginia, als jongste kind en enige dochter van de Andrews familie. Als 15-jarige viel Andr…Lees verder op Wikipedia