Dvd
Engels

Boardwalk Empire. Seizoen 1

Terence Winter (scenarist), Michael Pitt (acteur)
Na het verbod op de productie en transport van alcoholische dranken in de Verenigde Staten na de Eerste Wereldoorlog wordt Enoch Thompson door zijn dubbelrol als politicus en smokkelaar onbetwist heerser in Atlantic City.
Bevat
Disc 1 (Afl. 1-2) -- Boardwalk Empire ; The ivory tower.
Disc 2 (Afl. 3-5) -- Broadway limited ; Anastasia ; Nights in Ballygran.
Disc 3 (Afl. 6-8) -- Family limitation ; Home ; Hold me in paradise.
Disc 4 (Afl. 9-10) -- Belle Femme ; The emerald city.
Disc 5 (Afl. 11-12) -- Paris Green ; A return to normalcy.
Titel
Boardwalk Empire. Seizoen 1 / created by Terence Winter
Scenarist
Terence Winter
Acteur
Michael Pitt
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2011
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 650 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Tsjechisch, Hongaars, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Hongaars, Pools, Hebreeuws, Kroatisch, Deens, Fins, Grieks, Noors, Tsjechisch, Roemeens, Sloveens, Zweeds, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888086865

Besprekingen

Amerikaanse gangsterserie uit 2010 van Martin Scorsese, met Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon e.v.a. Scenario is van Michael Winter die veel afleveringen voor The Sopranos schreef. Deels gebaseerd op de historische verhalen van de corrupte politicus Nelson Johnson getiteld 'Boardwalk empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City'. Centraal in het verhaal staat de opkomst van de georganiseerde misdaad in de VS. Een lucratieve illegale handel in alcoholische dranken ontstond na de Eerste Wereldoorlog door de zgn. 'Drooglegging' waarbij de Amerikaanse regering de productie en transport van alcoholische dranken verbood. Beroemde gangster als Lucky Luciano en Al Capone bouwden in die tijd hun criminele imperium op. In deze serie spitst het verhaal zich toe op Enoch Thompson die door zijn dubbelrol als politicus en smokkelaar onbetwist heerser was in Altantic City. De pers was zeer lovend over deze serie. Peter de Bruijn (NRC 3-12-'10): '(...) ee…Lees verder

Over Terence Winter

Terence Patrick Winter (New York City, 2 oktober 1960) is een Amerikaanse tv- en filmscenarist en tv-producent. Hij werd bekend als scenarist en producent van de tv-series The Sopranos en Boardwalk Empire. Voor de komische misdaadfilm The Wolf of Wall Street werd hij in 2014 genomineerd voor een Academy Award.

Carrière

Terence Winter werd in 1960 geboren in Brooklyn, New York City. In de jaren 70 werkte hij in Brooklyn een tijdje in een slagerij die eigendom was van maffiabaas Paul Castellano. Hij behaalde later een bachelordiploma aan de Universiteit van New York. Nadien sloot hij zich aan bij St. John's University School of Law, waar hij rechtsgeleerdheid studeerde. Hij was in New York gedurende twee jaar als jurist werkzaam alvorens in 1991 naar Los Angeles te verhuizen. Daar hoopte hij het te maken als scenarist.

Televisie

Winte…Lees verder op Wikipedia