Boek
Nederlands
Een jonge vrouw keert na de dood van haar moeder terug naar haar roots in Australie͏̈ op zoek naar antwoorden over haar verleden.
Titel
Onderstromen / Tamara McKinley
Auteur
Tamara McKinley
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Undercurrents
Uitgever
Baarn: De Kern, 2005
366 p.
ISBN
90-325-1017-7

Besprekingen

Na het overlijden van haar moeder vindt Olivia documenten die heel wat vragen oproepen.

Om de waarheid te ontdekken gaat ze terug naar Australië, waar ze haar jeugd doorbracht en nog steeds fijne herinneringen aan heeft. Ze haalt haar vriend Giles over om met haar mee te gaan naar Trinity, haar geboortedorp gelegen aan de fascinerende Australische kust. Ze hoopt er van haar zus Irène en de huishoudster Jessie meer te vernemen. Ze verblijven in het hotel van Sammuel White en Olivia knoop er vriendschap aan met Maggy de "duvel doet al" in het hotel. Olivia zoekt haar zus Irène op die haar steeds met minachting heeft behandeld. Ze heeft nog steeds die vijandige houding en weigert ook maar iets te onthullen. Doorheen het verhaal van Olivia weeft McKinley de trieste levensgeschiedenis van Maggy, die als baby in een weeshuis terechtkwam, geadopteerd werd in een gezin waar ze misbruikt werd en doodongelukkig was tot ze werk vond als hulp in het hotel. De vriendschap met Olivia doet ha…Lees verder
Olivia keert vlak na de Tweede Wereldoorlog vanuit Engeland terug naar haar geliefde geboortestadje in Australië om na de dood van haar moeder een familiegeheim te ontraadselen. In de nalatenschap vindt ze een aantal onthutsende documenten. Stille waters blijken diepe gronden te hebben, maar ook gevaarlijke onderstromen. Niet erg geloofwaardig verhaal, dat bol staat van de toevalligheden; eendimensionale karakters. Het landschap speelt een belangrijke rol. Eerder verscheen 'Mathilda's laatste dans' dat wel werd vergeleken met 'De doornvogels' van Colleen McCullough. De schrijfster is opgegroeid in Australië en woont in Engeland. Kleine druk.