Het waargebeurde verhaal van de Ierse Philomena Lee die na 50 jaar op zoek gaat naar haar zoon, die als peuter door nonnen ter adoptie werd afgestaan. Ze krijgt hulp van een vermoeide, cynische journalist en samen gaan ze naar Amerika waar haar zoon woont.
Titel
Philomena / directed by Stephen Frears ; written by Steve Coogan, Jeff Pope
Regisseur
Stephen Frears
Naar het werk van
Martin Sixsmith
Scenarist
Jeff Pope
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Judi Dench Steve Coogan Sophie Kennedy Clark
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
98 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar The lost child of Philomena Lee : a mother, her son an a fifty-year search van Martin Sixsmith
EAN
5414937032990
mooov

Besprekingen

Tragikomische film uit 2013 door Stephen Frears (The queen), gebaseerd op een waargebeurd verhaal*. In 1952 raakt Philomena Lee (Judi Dench) als ongehuwd meisje zwanger. In het strengkatholieke Ierland is dit een schande en Philomena wordt daarom naar een klooster gestuurd. Ondertussen is haar zoontje geboren, maar zij mag hem maar af en toe zien, totdat hij op driejarige leeftijd wordt geadopteerd door een rijke Amerikaanse familie. Pas vijftig jaar later durft Philomena haar dochter te vertellen dat ze nog een broer heeft. Haar dochter schakelt de ex-journalist Martin Sixsmith (Steve Coogan) in, om Philomena te helpen bij de zoektocht naar haar zoon. Beide karakters botsen nogal, maar tijdens de zoektocht komen ze op een bijzondere manier nader tot elkaar. De film werd goed ontvangen door de Nederlandse pers. Berend Jan Bockting (Volkskrant, 09-01-'14) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) als open, eerlijke en lichte karakterstudie behoort Philomena tot de beste in zijn soort.' Annet de …Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties