Boek
Engels
Nadat haar vriend haar niet ten huweliijk heeft willen vragen, trouwt een jonge vrouw halsoverkop met een vroegere geliefde.
Extra onderwerp
CHI, ROM, Huwelijk
Titel
Wedding night
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Bantam, 2013
394 p.
ISBN
9780593070154 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Lottie is als een spinnende poes tijdens de ‘speciale lunch’ waarvoor haar vriend Richard haar heeft uitgenodigd: hij gaat haar ten huwelijk vragen, ze weet het zeker. Ze vertelt het zelfs al rond in de damestoiletten. De avond eindigt echter in een ontgoocheling en ze is weer vrijgezel. Vroeger beleefde ze met Ben een vakantieliefde op een Grieks eiland. Ze zagen elkaar nooit meer. Tijdens een date vraagt hij haar nu meteen vurig ten huwelijk. Ze zegt ja. Haar zus Fliss herkent de signalen van een vlucht. Dan meldt Lottie ook nog stralend dat ze meteen zwanger wil worden en hoort Fliss dat Ben onbetrouwbaar is. Een vriend van Ben, de knappe, gedreven Lorcan, ziet de zussen als golddiggers. De huwelijksreis voert naar het Griekse eiland. Een hilarische achtervolging ontstaat, waarin het beste honeymoon hotel ter wereld verandert in een farce vol valkuilen. Kinsella is bekend van haar wereldwijd succesvolle en iconische Shopaholic-serie. Deze fantastische nieuwe roman is misschien nog …Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia