Boek
Nederlands
Een aan winkelen verslaafde Engelse ontdekt dat ze een zusje heeft.
Titel
Shopalicious
Auteur
Sophie Kinsella
Vertaler
Mariëtte Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shopaholic & sister
Editie
16
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2014
363 p.
ISBN
9789044346206 (paperback)

Besprekingen

Na 'Shopaholic', 'Shopaholic in alle staten' en 'Shopaholic zegt ja'* is dit het vierde deel over de koopverslaafde Rebecca Bloomwood (ik-figuur). Tijdens haar luxe huwelijksreis van tien maanden heeft ze zoveel extreme dingen gekocht dat de maat vol is voor haar echtgenoot. Wat moet je bijvoorbeeld met manshoge giraffes, twee grote eethoeken en dertig zijden kamerjassen? Dergelijke aankopen betekenen een crisis in het verse huwelijk. Troost zoeken bij haar beste vriendin blijkt geen optie omdat die net een andere beste vriendin heeft aangetrokken. Het tij lijkt te keren als Rebecca hoort dat ze een halfzusje heeft. Eindelijk een lotgenoot om mee te shoppen of om samen naar de nagelstudio te gaan, maar haar nieuwe zus blijkt aan consuminderen te doen en heeft een hekel aan Dior, Versace, Gucci of Valentino. Een grotere tegenstelling tussen twee zussen is niet denkbaar. Een met vaart geschreven verhaal vol onverwachte wendingen. Als je het boek leest, begrijp je waarom de serie zo popu…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia

Suggesties