Boek
Engels

Can you keep a secret?

Sophie Kinsella (auteur)
Een jonge vrouw flapt al haar geheimpjes eruit tegen de man naast haar als ze denkt dat hun vliegtuig zal neerstorten.
Extra onderwerp
Humoristische literatuur
Titel
Can you keep a secret?
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
London: Black Swan, 2003
363 p.
ISBN
0-552-15082-7

Besprekingen

Jong, snel en vlot zijn de woorden die van toepassing zijn op dit boek. De auteur brak eerder door met een drietal boeken over de winkelverslaafde Rebecca Bloomwood. In dit nieuwe boek is haar hoofdpersoon opnieuw een gewone, jonge vrouw van midden twintig, levend in het snelle en moderne Londen, dit keer Emma geheten. Carrière maken en de juiste man vinden zijn haar levensdoelen. Maar deze Emma heeft nogal wat kleine geheimpjes die haar van deze doelen lijken af te houden. Als zij tijdens een één uur durende vlucht denkt dat het vliegtuig neer gaat storten en haar laatste uur heeft geslagen, flapt ze al haar geheimen eruit tegen de man in de stoel naast haar. Hij blijkt echter de eigenaar te zijn van het bedrijf waar ze werkt. Het uiteindelijke algemeen bekend worden van haar geheimpjes blijkt juist heel succesvol te zijn. Feitelijk is dit boek niet veel anders dan een modern bouquetreeksromannetje, weliswaar verteld vanuit een ikperspectief. En stukken beter geschreven, met veel vaa…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia