Boek
Nederlands

Topstarter : alles wat je moet weten om een succesvolle onderneming te starten

Sofie Vanherpe (auteur), Jan Kriekels (medewerker), Inge Geerdens (medewerker)

Topstarter : alles wat je moet weten om een succesvolle onderneming te starten

Hoe begin je een eigen zaak? Waar kun je terecht voor advies, hoe ontwikkel je een idee, hoe schrijf je een businessplan en krijg je een starterskapitaal? Ondernemers uit het tv-programma ‘Topstarter’ – zowel kandidaten als juryleden – vertellen hoe zij dit aangepakt hebben.
Titel
Topstarter : alles wat je moet weten om een succesvolle onderneming te starten
Auteur
Sofie Vanherpe
Medewerker
Jan Kriekels Inge Geerdens Wouter Torfs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013
206 p. : ill.
ISBN
9789401407816 (paperback)

Besprekingen

Het aantal startende ondernemers in Vlaanderen daalt. Om dit tegen te gaan, bracht de VRT op initiatief van de Vlaamse overheid de reeks ‘Topstarter’, waarin zeven starters gedurende een half jaar werden gevolgd onder toezicht van een driekoppige jury, bestaande uit Wouter Torfs, Jan Kriekels en Inge Geerdens. In navolging van deze reeks verscheen een boek met hetzelfde opzet.
In acht hoofdstukken wordt telkens een stap besproken, van de vraag of je het juiste idee en profiel hebt tot het daadwerkelijk opstarten van je onderneming. Dit alles wordt voorafgegaan door een voorwoord, een inleiding en een voorstelling van de deelnemers en de jury. Elk hoofdstuk bevat websites en adressen waar je meer informatie vindt en eindigt met tips en tricks van ervaren ondernemers. Tussendoor vind je gekleurde kaderteksten met nog meer tips.
Het boek staat dicht bij De startersgids van Unizo, waaruit geregeld wordt geciteerd. Dat boek leest echter minder vlot, is gedetailleerder en u…Lees verder