Boek
Nederlands

De kunst van goed leven : 52 simpele levenstechnieken voor geluk

Rolf Dobelli (auteur)
+1
De kunst van goed leven : 52 simpele levenstechnieken voor geluk
×
De kunst van goed leven : 52 simpele levenstechnieken voor geluk De kunst van goed leven : 52 simpele levenstechnieken voor geluk

De kunst van goed leven : 52 simpele levenstechnieken voor geluk

Rolf Dobelli (auteur)
Denkmodellen uit de klassieke oudheid en de nieuwste inzichten uit de psychologische wetenschap van de 21ste eeuw worden gehanteerd om de kleine en grote uitdagingen uit het dagelijks leven anders te bekijken.
Onderwerp
Levenskunst
Extra onderwerp
geluk
Titel
De kunst van goed leven : 52 simpele levenstechnieken voor geluk
Auteur
Rolf Dobelli
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Kunst des guten Lebens : 52 überraschende Wege zum Glück
Uitgever
Houten: Spectrum, 2018
380 p. : ill.
ISBN
9789000359240 (hardback)

Besprekingen

In 52 korte hoofdstukken van elk amper vier à vijf pagina's reikt de auteur de lezer een soort 'mentale gereedschapskist' aan om 'een goed leven' te leiden, zowel professioneel als privé. De meest diverse onderwerpen worden aangesneden. Hoe kun je macht hebben over de gebeurtenissen in je leven, ook de negatieve? Wat wordt verstaan onder 'black box denken' of het analyseren van een 'crash' in je leven? Is de moderne technologie een zegen of een vloek? Waarom je af en toe nee moet zeggen en hoe dit te doen. Waarom je minder moet kopen en meer moet leven. Wat kan de lezer leren van Warren Buffett en zijn principe: 'waarom saaie pieten meer succes hebben dan avonturiers'? Het boek kan op elk hoofdstuk geopend worden, de lezer vindt wel steeds een ‘mentale tip’ of inspiratie om zijn leven beter en gelukkiger te maken. De wereld is complex, er is dus niet één regel of principe. Hoe de juiste beslissingen nemen, vaak tegen de gebruikelijke denkpistes in. Het boek leert je de eigen spelregel…Lees verder

Over Rolf Dobelli

CC BY 3.0 - Foto van/door Rolfdobelli

Rolf Dobelli, geboren als Rolf Döbeli (Luzern, 15 juli 1966), is een Zwitserse schrijver van romans en non-fictie en ondernemer.

In Nederland is hij met name bekend van het in 2018 verschenen boek De kunst van het heldere denken - 52 denkfouten die je beter aan iemand anders kunt overlaten, de vertaling van zijn reeds in 2011 in het Duits verschenen Die Kunst des klaren Denkens.

Dobelli studeerde filosofie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Sankt Gallen, waar hij promoveerde op het onderwerp deconstructie van het economisch discours. Vervolgens werkte hij in het bedrijfsleven, onder meer als financieel directeur en directeur van enkele dochterondernemingen van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair.

Samen met vrienden richtte hij in 1999 het bedrijf getAbstract op, een uitgever die abonnementen op samenvattingen van boeken aanbiedt, met een vestiging in Luzern en in Aventura, Florida.

In 2003 verscheen van zijn hand zij…Lees verder op Wikipedia