Boek
Nederlands

Een eilandje vla in een zee van chocola

+1
Een eilandje vla in een zee van chocola
×
Een eilandje vla in een zee van chocola Een eilandje vla in een zee van chocola

Een eilandje vla in een zee van chocola

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een smakelijk prentenboek boordevol rijm. Een meisje gaat samen met haar oma uit eten. Oh, wat is er veel keuze! ‘Ik neem, ik … weet het niet zo goed. Het is zo moeilijk als je kiezen moet.’ Voorafjes, hoofdgerechten en toetjes … Wat zal het meisje op haar dienblad zetten?
Titel
Een eilandje vla in een zee van chocola
Auteur
Riet Wille Leriette Desir Van Bergen
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789462915480 (hardback)

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia