Boek
Nederlands

Het Chinese rijk

Philip Steele (auteur)

Het Chinese rijk

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een bezoek aan het Chinese Keizerrijk (221 v.Chr.- 1912 na Chr.), waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. kunst, godsdienst, wetenschap en techniek, ontdekkingen, leger en gezinsleven. Met vele kleurenillustraties van o.a voorwerpen uit het keizerrijk en aanwijzingen voor het maken van rodebonensoep of het knutselen van een pagode of Chinees halssnoer. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het Chinese rijk
Auteur
Philip Steele
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Step into the Chinese Empire
Uitgever
Amsterdam: De Lantaarn, 2001
64 p. : ill.
ISBN
90-5426-137-4

Besprekingen

Ben je geïnteresseerd in de oude Chinese beschaving? Wil je meer te weten komen over hoe de oude Chinese samenleving functioneerde, hoe het volk leefde, waarin de mensen geloofden, hoe ze zich kleedden, hoe ze zich amuseerden? Wil je weten of de islam ooit tot China is doorgedrongen of wat een drakenrug-machine is? Dan is Belevenissen in... het Chinese rijk waarschijnlijk het informatieve boek dat je zoekt. De inleiding zet meteen de toon: "Als je in een tijdmachine 5000 jaar terug zou kunnen reizen, zou je in Noord-China in dorpjes met rieten daken belanden. De dorpelingen zouden gierst verbouwen, vissen en potten bakken." Het taalgebruik is voor dit soort informatieve boeken verrassend toegankelijk. Een tijdtafel schetst de Chinese geschiedenis van 7000 vóór Chr. tot 1912. De grootste aantrekkingskracht gaat uit van de schitterende tekeningen en kleurenfoto's die de diverse onderwerpen illustreren. Praktische projecten zoals het maken van je eigen pagode, huis, telraam, kr…Lees verder
Het Chinese Keizerrijk (221 v. Chr. - 1912 na Chr.) wordt tot leven gebracht in dit 29 hoofdstukken tellende boek. Elk hoofdstuk behandelt een facet van deze rijke en één der oudste beschavingen. Het eten, de godsdienst, het gezinsleven, de kunst, maar ook de ontdekkingen, de wetenschap en techniek en het leger komen aan de orde. Opvallend is dat het boek voorbij gaat aan de ontwikkelingen in het Chinese Rijk, het komt nu naar voren als een rijk dat ruim 2000 jaar onveranderd heeft bestaan. Op een paar kleine vertaalfoutjes na is het een goed en rijk geïllustreerd en plezierig te lezen boek geworden, dat een aardige kennismaking biedt met de oude Chinese cultuur. De negentien stap voor stap projecten, bijv. hoe maak je een pagode, een Chinees halssnoer, een sampam of rode-bonensoep maken het geheel extra aantrekkelijk. Achterin zijn een verklarende woordenlijst en een register opgenomen. De uitgave is bruikbaar voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.