Een Amerikaans containerschip wordt geënterd vanuit kleine bootjes door vier Somalische mannen, gewapend met machinegeweren.
Titel
Captain Phillips
Andere titel
Capitaine Phillips
Regisseur
Paul Greengrass
Naar het werk van
Richard Phillips
Componist
Henry Jackman
Scenarist
Billy Ray
Acteur
Tom Hanks Barkhad Abdi
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
129 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Arabisch, Turks Gebaseerd op A captain's duty van Richard Phillips
EAN
8712609603392

Andere formaten:

Besprekingen

Amerikaanse actie-, drama- en misdaadfilm uit 2013 van Paul Greengrass (United 93; The Bourne Supremacy), met Tom Hanks, Barkhad Abdi, die een Bafta 2014 ontving voor Beste mannelijke bijrol. Verfilming van de autobiografie 'A captain's duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and dangerous days at sea' van Richard Philips. Een Amerikaans containerschip wordt geënterd vanuit kleine bootjes door vier Somalische mannen, gewapend met machinegeweren. Zij willen een losgeld van vele miljoenen dollars. De kapitein ziet ze als eerste als stipjes op de radar en geeft de bemanning de opdracht zich in groepjes te verschuilen in het laagste deel van het schip. Ondanks de sproeikoppen weten de Somaliërs aan boord te komen. Peter de Bruijn (NRC 20-11-'13) geeft 3 (van 5) bolletjes: '(...) spannend is Captain Philips zeker, en alleen al het optreden van Hanks maakt de film de moeite waard.' Eric Koch (Telegraaf 21-11-'13) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) als het schip wordt gegijzeld, werkt zijn nerveuze, …Lees verder

Over Paul Greengrass

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door PS2pcGAMER

Paul Greengrass (Cheam (Surrey), 13 augustus 1955) is een Brits filmregisseur.

Al op de lagere school ontwikkelde Greengrass interesse in film toen hij samen met een vriend een horrorfilm maakte met een Super 8-camera en oude poppen.

Na zijn middelbare school werkte hij tien jaar voor Granada Television om onafhankelijke documentaires te maken.

Een bekende film van hem is The Bourne Supremacy met Matt Damon in de hoofdrol.

Filmografie

  • 1989 Resurrected
  • 1998 The Theory of Flight
  • 2002 Bloody Sunday
  • 2004 The Bourne Supremacy
  • 2006 United 93
  • 2007 The Bourne Ultimatum
  • 2010 Green Zone
  • 2013 Captain Phillips
  • 2016 Jason Bourne

Externe link

  • Paul Greengrass op IMDB
Lees verder op Wikipedia